TREHUS: Politi og brannvesen evakuerte flere trehus etter at brannen brøt ut på loftet i Kjøpmannsgata 36. Foto: Fridgeir Walderhaug
TREHUS: Politi og brannvesen evakuerte flere trehus etter at brannen brøt ut på loftet i Kjøpmannsgata 36. Foto: Fridgeir WalderhaugVis mer

Måtte trekke røykdykkerne ut av brennende bygg

Evakuerer flere trehus i storbrann i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/OSLO (Dagbladet): Politiet fikk melding om brann i en bygård i Kjøpmannsgata 36 i Ålesund klokka 2040, og slo storalarm.

- Det brenner i Kjøpmannsgata 36. Det tok fyr på loftet. Vi slokker innvendig og har slått hull i taket for å slokke utvendig, sier operatør Jon Rune Lillebø ved 110-sentralen til Dagbladet.

En kvinne ble bragt til lege for sjekke etter mistanke om røykskader.

Status klokken 23.00 var at brannvesenet ikke hadde kontroll på brannen. Seks bygninger var evakuert, og de evakuerte ble innlosjert på hotell i sentrum.

Selv om politiet ikke har kontroll på brannen i bygården, mener de seint i kveld at de hadde hindret brannen i å spre seg til den omkringliggende trebebyggelsen.

- Flammet opp igjen Flammene sto ut av taket på bygården, og brannvesenet måtte på et tidspunkt trekke røykdykkerne ut av bygget fordi brannen blusset opp igjen.

- For noen minutter siden måtte røykdykkerne trekke seg ut, på grunn av spredningen, sier Kjetil Iversen, brannmester i Møre og Romsdal, til TV2.

Dagbladets reporter på stedet kunne observere at flammene stadig blusset opp igjen etter at brannmannskapene tilsynelatende hadde fått kontoll.

- Øverste etasje og loftet er overtent. De får delvis kontroll, men så blusser det raskt opp igjen. Det virker ikke som de har kontroll på brannen, sier Dagbladets reporter på stedet.

Ikke kontroll Trehusene ligger tett i tett i området, og det var en intens kamp for å unngå spredning.

- Det er det vi prøver å unngå, sier operatør Lillebø.

Mens brannvesenet var i gang med slukkingsarbeidet i den sterke vinden, holdt helsepersonell på med å få oversikt over hvorvidt de evakuerte trente hjelp. På grunn av røyken ble publikum bedt om å holde seg unna området.

KRAFTIGE FLAMMER: Det brøt i kveld ut brann på loftet i et trehus i Ålesund sentrum. Her slår flammene ut gjennom taket. Foto: Fridgeir Walderhaug
KRAFTIGE FLAMMER: Det brøt i kveld ut brann på loftet i et trehus i Ålesund sentrum. Her slår flammene ut gjennom taket. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer