Måtte trøste Mette-Marit på flyturen

Mette-Marit var i går tydelig redd på flyturen til Nederland. Både flyvertinnen, prinsesse Märtha Louise og en adjutant måtte trøste henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kjent at kronprinsens kjæreste sliter med flyskrekk. Mette-Marit har vært på flyskrekkurs hos Braathens, men kurset har ikke kurert problemene. Den blide sørlandsjenta har fortsatt problemer med å fly og er tydelig utilpass i lufta.

Landet brått

Både før avgang og landing måtte flyvertinnen holde den kommende prinsessa i hånda.

Dagbladets fotograf var med samme flyet som de kongelige og opplevde selv at landingen på Skiphol i Amsterdam var av den vanskelige sorten: Flyet landet brått, for så å lette et par meter igjen, før hjulene traff bakken og rullet bortover rullebanen.

Under landingen strakk Mette-Marit seg over midtgangen til adjutanten til kronprinsen, Vidar Myhrer. Hun tok godt tak i skulderen hans for å søke trøst. På andre siden satt prinsesse Märtha Louise og trøstet så godt hun kunne, mens kronprinsen hadde sete ved vinduet.

Orientert

Slottet er orientert om Mette-Marits problemer med å fly.

Etter det Dagbladet kjenner til var Slottet med og rådet Mette-Marit til å ta kurset for å kurere flyskrekken. Informasjonssjef Wenche Rasch ønsker ikke å svare på spørsmål om Mette-Marits flyskrekk.

- Dette anser jeg for å være en privatsak. Derfor finner jeg det ikke naturlig å kommentere spørsmål om dette, sier Rasch til Dagbladet.

REDD: Mette-Marit måtte holdes i hånda både før avgang og landing.