Mobbesaken

- Måtte varsle barnevernet

Advokat Gro Hamre mener Grimstad kommune ikke hadde noe valg, og var nødt til å varsle barnevernet.

ANGREP: Advokat Gro Hamre mener rapporten fra den retts oppnevnte sakkyndige ikke er objektiv. - Rapporten framstår som en megafon for foreldrene, sier advokat Hamre som representerer Grimstad kommune.Her sammen med Arne Mowatt Haugland, Anne Grete Ødegården og Hogne Rydningen fra Grimstad kommune. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
ANGREP: Advokat Gro Hamre mener rapporten fra den retts oppnevnte sakkyndige ikke er objektiv. - Rapporten framstår som en megafon for foreldrene, sier advokat Hamre som representerer Grimstad kommune.Her sammen med Arne Mowatt Haugland, Anne Grete Ødegården og Hogne Rydningen fra Grimstad kommune. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): Foreldrene til 11 år gamle «Per» har saksøkt Grimstad kommune, og mener kommunen som skoleeier har ansvaret for at sønnen har blitt grovt mobbet og sjikanert.

Under rettsforhandlingene torsdag kom det fram at kommunen, bare noen uker før rettsforhandlingene startet, sendte en bekymringsmelding om foreldrene og gutten til barnevernet. Da hadde konflikten vart i to år.

Barnevernet

I retten fredag forklarte advokat Gro Hamre, som prosederer saken for Grimstad kommune, det med at kommunen ikke hadde noe valg.

- Vi fikk aldri foreldrenes samtykke til å sette i verk tiltak. Derfor var kommunen helt nødt til å varsle barnevernet.

- Denne saken dreier seg om en liten gutt på 11 år, som de to siste åra ikke har vært på skolen, sier advokat Hamre i Advokatfirma Tofte til Dagbladet.

Flere spesialister, også den rettsoppnevnte sakkyndige har slått fast at gutten har vært utsatt for grove systematiske krenkelser - både fysisk og psykisk på skolen i Grimstad.

- En rekke tiltak

Noe advokat Nadia Hall i Advokatfirmaet Elden - som representerer foreldrene og den lille gutten - la stor vekt på i sitt innledningsforedrag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer