- Mattel tilbakekaller flere leker

Leketøysgiganten Mattel må tilbakekalle et stort parti leker produsert i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For tredje gang må leketøysgiganten Mattel tilbakekalle et stort parti leker produsert i Kina.  

Ifølge AP dreier det seg denne gang om en Fisher-Price-leke og tilbehør til et Barbiesett. Det er ikke kjent om disse lekene er til salgs i Norge. Selskapet har foreløpig ikke kommet med noen offentlig uttalelse, og amerikanske Mattel har i natt ikke svart på henvendelser.

Årsaken til tilbakekallelsen av de flere hundre tusen lekene skal ifølge APs kilder være at de kan inneholde store mengder blymaling som kan være giftig for barn.

Også i august tilbakekalte Mattel en mengde leker på grunn av en uakseptabelt høy konsentrasjon av bly i maling.

I alt ble 18 millioner leketøysartikler tilbakekalt på grunn av dette og andre alvorlige mangler ved produktene. 70 000 av disse var til salgs i norske butikker, og Nord-Europas Mattel-avdeling gjorde det da klart at foreldre som hadde kjøpt disse lekene umiddelbart burde fjerne dem fra barna.

Også tidligere er Mattel, som er verdens største leketøysprodusent, blitt nødt til å kalle tilbake farlige leker.

BLYMALING: Ifølge AP planlegger leketøysgiganten å tilbakekalle et tredje parti av leker på grunn av store mengder blymaling. Ett av produktene skal være tilbehør til et Barbie-sett. Illustrasjonsfoto: AP/Greg Baker/SCANPIX
BLYMALING: Ifølge AP planlegger leketøysgiganten å tilbakekalle et tredje parti av leker på grunn av store mengder blymaling. Ett av produktene skal være tilbehør til et Barbie-sett. Illustrasjonsfoto: AP/Greg Baker/SCANPIX Vis mer