- Mattelærere uten etterutdanning er ufaglærte

Den nye regjeringen varsler drastiske tiltak for å heve norsk skole.

STORE VISJONER: Både Erna Solberg og Siv Jensen varslet heving av kvaliteten i skolen på dagens pressekonferanse. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
STORE VISJONER: Både Erna Solberg og Siv Jensen varslet heving av kvaliteten i skolen på dagens pressekonferanse. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SUNDVOLDEN HOTEL / OSLO (Dagbladet): Før dagens pressekonferanse med Erna Solberg og Siv Jensen var det varslet at de to regjeringspartnerne ville presentere «større politiske nyheter» under seansen. Det ble imidlertid bare presentert én, og den dreide seg om å heve kvaliteten på norsk skole - en av Høyres hjertesaker.

- Vi må sikre at Norge blir et kunnskapssamfunn, sa Solberg, og siktet til at norsk skole har tapt internasjonal anseelse de siste 30 åra.

Femårig master Mer spesifikt mener Høyre at lærernes kompetanse må heves kraftig, og varslet innføring av en femårig masterutdanning for grunnskolelærere. I dag er allmennlærerutdanningen på fire år, mens lektorutdanningen tar fem år.

Solberg varslet også at den nye regjeringen vil satse på etter- og videreutdanning, som skal bli «en rett og plikt» for lærerne. Særlig vekt ble lagt på å heve lærernes kompetanse i matematikk.

- De neste fem åra skal 10 000 lærere få etter- og videreutdanning i matematikk, sa hun.

Dette er i tråd med Høyres valgkampløfter. Før valget varslet også Norges neste statsminister at lærere som ikke blir sendt på etterutdanning i matte, vil miste retten til å undervise i faget. Dagbladet stilte på dagens pressekonferanse spørsmål om dette fremdeles gjelder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer