Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Matteoppgave for 14-åringer skapte hodebry verden over

Her er løsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) En matteoppgave fra Singapore beregnet på 14-15-åringer skapte hodebry for folk over hele verden mandag. 

Såpass vanskelig er den at organisasjonen som står bak den, The Singapore and Asian Schools Math Olympiad (SASMO), har skrevet et brev som mandag ble publisert på nettstedet mothership.sg, for at «foreldre ikke skal bekymre seg». 

Hentet fra «matte-olympiade» Matteoppgaven gikk viralt og ettersom «hviskeleken» gikk langt nok ble scenarioet stadig forverret.

Mange skrev nemlig at oppgaven var beregnet på 10-åringer og eskalerte dermed hysteriet, noe SASMO ville oppklare i brevet

«Det er ikke slik noen trodde da oppgaven spredte seg på nettet, at den er ment for skolebarn i tiårsalderen», skriver de. 

Derimot er den hentet fra en konkurranse i en «matte-olympiade», Singapore and Asian Schools Math Olympiad (SASMO), som ble holdt den 8. april i år.

Løsbar Oppgaven kan ved første øyekast virke uløselig, men det dreier seg faktisk om ren - om enn temmelig finurlig - logikk.

Animasjonsselskapet Digital Animation Studio har laget en pedagogisk, animert forklaring på oppgaven som du kan se i videoen over. 

FORELDRE MÅTTE BEROLIGES: Organisasjonen som står bak denne matte-oppgaven har skrevet et brev som i dag ble publisert på et nettsted i Singapore for at foreldre «ikke skal bekymre seg unødig». Faksimile: Oppgave fra SASMO
FORELDRE MÅTTE BEROLIGES: Organisasjonen som står bak denne matte-oppgaven har skrevet et brev som i dag ble publisert på et nettsted i Singapore for at foreldre «ikke skal bekymre seg unødig». Faksimile: Oppgave fra SASMO Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!