Matti havnet i finsk reality-filming etter skoledrapene

Filmet da drapsmannen og et av hans ofre kom til sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Matti Juhani Saari (22) havnet midt i innspillingen av en realityserie etter massakren i Kauhajoki, melder svenske Expressen


Tv-teamet dokumenterte dramatikken på Tampere sykehus hvor drapsmannen døde tirsdag klokka 16.46.

- Vi har ennå ikke bestemt om vi skal bruke dette materialet, sier programsjef Kristiina Werner-Autio i tv-kanalen Nelonen til Expressen.

Den finske realityserien «Sairaala» beskriver livet på Tampere sykehus. Tirsdag var tv-teamet på plass på sykehuset for å spille inn materiale til tv-serien. Plutselig havnet de midt i redningsarbeidet etter den forferdelige skolemassakren som krevde elleve menneskeliv.

Matti Juhani Saari og ett av hans ofre ble brakt til Tampere sykehus. Tv-teamet befant seg på sykehuset hele dagen, men sykehusledelsen nektet dem å fokusere på de hendelsene som hadde med skoleskytingen å gjøre.

- Det vi har er bilder som viser en ekstrem situasjon, mye media og ambulasner som kommer og kjører, men vi har ingen bilder som viser ofrene eller gjerningsmannen, sier Kristiina Werner-Autio.

Tv-kanalen har besluttet i samråd med sykehuset at bildematerialet som har med skoleskytingen å gjøre ikke skal inngå i realityserien.

- Det har vært sykehusets ønske.

SYKEHUSET: Sykehuset i Tampere mottok ofre etter skoleskytingen i Kauhajoki. Foto: REUTERS
SYKEHUSET: Sykehuset i Tampere mottok ofre etter skoleskytingen i Kauhajoki. Foto: REUTERS Vis mer

Fremdeles er det uklart om tv-bildene noen gang vil bli vist. Tv-teamet skal ha opptrådt profesjonelt under dramaet.

- Åpenbart var dette en veldig annerledes dag, men som profesjonelle fokuserte de på sitt arbeid. Reaksjonene kommer kanskje senere, sier Werner-Autio til Expressen.

Matti havnet i finsk reality-filming etter skoledrapene
MASSEDRAPSMANNEN: Matti Juhani Saari (22).