Matti tatt for drapsforsøk

Nykänen skal ha knivstukket bekjent etter hyttekrangel om fingerkrok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den finske, tidligere storhopperen Matti Nykänen er mistenkt for å ha knivstukket en bekjent på en sommerhytte i Finland.

Politiet tror ifølge Aftonbladet at det er var en fingerkrok-konkurranse som startet bråket i byen Nokia utenfor Tammerfors. Nykänen og den 59-årige mannen skal ha vært uenige om reglene, og det hele endte med knivstikking.

Også Nykänens kone Mervi Tapola-Nykänen er pågrepet i forbindelse med knivstikkingen.

Alvorlige skader

- Offeret ligger på sykehuset i Tammerfors med alvorlige, men ikke livstruende skader. Gjerningsmannen blir sittende i varetekt inntil videre, sier Pasi Nieminen hos Nokia-politiet til Aftonbladet.

Nykänen, som vant sin første VM-tittel i hopp som 18-åring i 1982, er to ganger tidligere dømt. Først ble han dømt for et innbrudd i en kiosk på 1980-tallet, så ble han dømt for å ha knivstukket sin daværende ekskone Mervi Tapola-Nykänen. Han er i dag gift med Tapola-Nykänen.

Ute på prøve

Prøvetiden etter den siste dommen går ut i 2006.

Nykänen blir beskrevet som en av verdens beste hoppere gjennom tidene. Han har fire gull og ett sølv i OL, samt fem gull, ett sølv og tre bronse i VM. Han har også ett gull i skiflygings-VM.

Etter hoppkarrieren har han stort sett fått oppmerksomhet på grunn av sine utenomsportslige handlinger. I tillegg til at 41-åringen gjentatte ganger har vært i politiets søkelys, har han tjent pengene sine som stripper og musiker.

(NTB)

MISTENKT:</B> Matti Nykänen og kona Mervi Tapola-Nykänen er pågrepet i forbindelse med knivstikkingen. Her opptrer de under Rauma-festivalen i Finland tidligere i sommer.