REDNINGSMANN: Mattias Myrén tør ikke tenke på hva som ville skjedd hvis 90-åringen hadde blitt liggende lenger. FOTO: Privat/Jessica Gow, TT Nyhetsbyrån
REDNINGSMANN: Mattias Myrén tør ikke tenke på hva som ville skjedd hvis 90-åringen hadde blitt liggende lenger. FOTO: Privat/Jessica Gow, TT NyhetsbyrånVis mer

Mattias (25) sto på badet grytidlig om morgenen. Tilfeldigvis så han ut av vinduet

Hylles som dagens helt etter han reddet 90-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag startet litt utenom det vanlige for svenske Mattias Myrén. Han sto på badet og gjorde seg klar for jobb da han tilfeldigvis kastet et blikk ut av vinduet. På andre siden av gaten lå det en mann urørlig på bakken. Rullatoren sto ved siden av.

- Jeg tenkte hva faen, det er jo noen som ligger der, sier Myrén til Aftonbladet.

Han løp ut og bort til den eldre mannen. Etter å ha forsikret seg om at han var i live, ringte 25-åringen nødnummeret. Politiet og ambulanse var på plass etter få minutter.

Hendelsen fant sted klokken fem om morgenen, og det var få andre ute på det tidspunktet. Det var mørkt og kaldt og mannen var kun iført shorts og t-skjorte. Myrén tør ikke tenke på hva som ville skjedd om ingen hadde grepet inn.

- Gud vet hva som hadde skjedd om han hadde blitt liggende en time til. Jeg har aldri kjent et så kaldt menneske i hele mitt liv. Han var helt hvit.

Den svenske redningsmannen bor i andre etasje i blokken over gaten og bruke ikke mange minuttene bort til mannen. Ifølge Dagens Vimmerby, var mannen Myrén reddet 90 år gammel og dement. Akkurat hvor lenge han hadde ligget på bakken, er uvisst.

Ville ikke slippe hånden

Til tross for at den eldre mannen ikke kunne snakke, viste han redningsmannen takknemlighet på andre måter.

- Han strakte sakte frem en skjelvende hånd og tviholdt på min hånd. Det var akkurat som han sa: Ikke forlat meg, sier Myrén til Dagbladet.

90-åringen holdt et fast grep helt til han ble kjørt inn i sykebilen.

- Grepet var så hardt at jeg ikke fikk trekt til meg hånden. Politiet og sykepleieren måtte hjelpe meg å få ham til å slippe, forteller 25-åringen.

- Vi må bry oss om hverandre

Saken har blitt omtalt i flere svenske medier, og Myrén hadde aldri sett for seg at hendelsen ville få så mye oppmerksomhet som den har gjort. Nå håper han historien kan inspirere andre til å gripe inn.

- Vi bor i en verden hvor vi må bry oss om hverandre. Mange mennesker tør ikke en gang å spørre hvordan det går om de ser noen ligge på bakken, men det verste du kan gjøre er å ikke gjøre noen ting. Det er viktig å hjelpe, slår svensken fast.

Han sitter igjen med en god følelse etter han hjalp mannen.

- Jeg har tenkt på mye den eldre mannen nå i ettertid. Det jeg trodde skulle bli en helt normalt dag, endte med at jeg hjalp et annet menneske i knipe, forteller svensken.