Mattilsynet: - Ingen spesielle fôrtyper har skilt seg ut

Mattilsynet leter bredt etter mulige årsaker til den dødelige hundesykdommen som sprer seg i landet. De utelukker ikke at analyser av fôrtyper kan være neste steg å ta.

TAR PRØVER: Helene Wisløff, forsker og patolog ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Har tar hun prøver av blodet som ligger i tarmen på de obduserte hundene, som skal sendes til analyse. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
TAR PRØVER: Helene Wisløff, forsker og patolog ved Veterinærinstituttet på jobb søndag. Har tar hun prøver av blodet som ligger i tarmen på de obduserte hundene, som skal sendes til analyse. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mattilsynet gjennomfører hvert år overvåknings- og kartleggingsprogram på fôrområdet. Formålet er å overvåke status og kartlegge eventuelle nye farer, samt å kontrollere etterlevelse av regelverket.

Ole-Herman Tronerud, seniorrådgiver og veterinær i seksjon dyrehelse i Mattilsynet, bekrefter at fôr er en av de mange mulighetene de nå ser på som kan ha forårsaket den alvorlige hundesykdommen som sprer seg i landet.

- Men så langt har ingen spesielle fôrtyper skilt seg ut, og det er derfor heller ikke blitt gjort analyser på dette området ennå, sier han til Dagbladet.

- Ta vare på hundefôr

«I tillegg til tidligere råd oppfordres hundeeiere med syke eller døde hunder til å ta vare på prøver av hva hunden har spist de siste 14 dagene om mulig», het det i en pressemelding fra Veterinærinstituttet søndag ettermiddag.

Tronerud forklarer at oppfordringen til de med syke eller døde hunder om å ta vare på hva hunden har spist, gis fordi de da kan ha mulighet til å ta prøver av det om det blir nødvendig.

På spørsmål om det er tenkelig at Mattilsynet begynner med analyser av fôrtyper den kommende uka, svarer pressevakt Lars Skjegstad:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer