Mattilsynet advarer mot glassbiter i brødmat

Det er funnet glassbiter i brød fra flere produsenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er funnet glassbiter i brød fra flere produsenter. Mattilsynet anbefaler å kaste grovbrød og rundstykker kjøpt fra 17. til 31. oktober, melder NTB.

Mattilsynet og Næringsmiddelbedriftenes Landsforening (NBL) anbefaler forbrukere å kaste grove brød og rundstykker som er kjøpt i perioden 17. til 31. oktober. Bakgrunnen er funn av glassbiter i åtte brød. Glassbitene har ikke forårsaket helseskade.

Glasset stammer trolig fra et parti solsikkekjerner importert fra Kina. De deler av partiet med solsikkekjerner som ikke er benyttet, er sperret og trukket tilbake fra markedet, skriver Mattilsynet på sine hjemmesider. 

- Vi har fått henvendelser fra åtte forbrukere fra forskjellige deler av landet. Fellesnevneren med disse henvendelsene var at de alle inneholdt solsikkefrø. På bakgrunn av dette tror vi at glassbitene stammer fra et parti solsikkefrø fra Kina, sier Roald Gulbrandsen, Direktør i NBL.

Glassbitene som er funnet er forholdsvis små og avrundet. Hvis forbruker biter i disse bitene, kan det forårsake skade i munn og tenner. Svelges glassbitene vil de ikke skade fordøyelsessystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.