Mattilsynet advarer mot helsefarlig lammekjøtt i Oslo

Kan være helsefarlig for allergikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet har oppdaget at et parti med lammekjøtt kan inneholde spor av penicillin eller sulfonamider. Dette kan være helsefarlig for allergikere.

Partiet er solgt mellom 24. november og 30. november i Oslo-området og kan gjøre personer som er allergisk mot penicillin eller sulfonamider syke. Deler av partiet er sporet opp og sperret, men en del er solgt til forbrukere.

Mattilsynet ber allergikere som har kjøpt lammekjøtt hos butikkene Centra Colosseum, Meny Skjetten, Meny Oslo City, Meny Kringsjå, Meny Kalbakken, Meny Greverud, Ultra Bryn, Ultra Sandvika og Pak matsenter, om å kontakte butikken og levere kjøttet tilbake.

Kjøttet er levert til butikkene i større pakker og er deretter delt opp i forskjellige produkter til forbrukerne, som for eksempel som lammebog, lammesadel eller lammelår.

Personer som vet de er allergiske mot penicillin eller sulfonamider og som nylig har spist lammekjøtt fra disse butikkene, bør kontakte lege. For personer som ikke er allergiske, er det ikke farlig å spise kjøttet, opplyser Mattilsynet.

(NTB)