Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mattilsynet misfornøyd med svar fra Pelsdyralslaget

Uenigheten om bruk av såkalt nakketang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet er ikke fornøyd med svarene Pelsdyralslaget kom med i et møte med tilsynet tidligere denne måneden. De ber nå om utfyllende svar.

Møtet kom i stand etter at Mattilsynet hadde en rekke spørsmål til Pelsdyralslaget etter den omstridte dokumentaren «Pels» som ble sendt på NRK i desember, skriver Nationen.

- Vi har laget en oversikt over svarene Pelsdyralslaget (NPA) kom med på møtet, og hvordan vi tolker deres svar. For oss er det spesielt viktig at NPA er bevisst på antall tilsyn - altså hvor ofte oppdretter ser til dyrene - og bemanningsbehovet hos de ulike oppdretterne, og vi har derfor bedt om deres vurdering av denne tidsbruken, sier Ole Fjetland, assisterende tilsynsdirektør i Mattilsynet.

Ifølge avisen har Mattilsynet kommentarer til samtlige av tilbakemeldingene fra NPA.

Den største uenigheten dreier seg om bruk av såkalt nakketang. Mens NPA mener at bruk av nakketang ved inseminering ikke er i strid med forbudet mot rutinemessig bruk, mener Mattilsynet det motsatte.

- Vi har gjort Pelsdyralslaget oppmerksomme på hva som er riktig tolkning av forskriften om nakketang og har også bedt dem ta konsekvensene av det, sier Fjetland.

Informasjonsdirektør Guri Wormdahl i NPA sier at Mattilsynet om kort tid får grundige svar på spørsmålene de stiller.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!