AVLIVET: Stormen ble ved en feil avlivet av Mattilsynet, da de aksjonerte mot en gård i Gamvik kommune i Finnmark i fjor. - Nå må jeg forklare min datter om hva som har skjedd. Hvordan skal man egentlig forklare sånne ting til et barn? sa hesteieren da. Foto: Privat / Sagat
AVLIVET: Stormen ble ved en feil avlivet av Mattilsynet, da de aksjonerte mot en gård i Gamvik kommune i Finnmark i fjor. - Nå må jeg forklare min datter om hva som har skjedd. Hvordan skal man egentlig forklare sånne ting til et barn? sa hesteieren da. Foto: Privat / SagatVis mer

Mattilsynet skjøt feil hest

Nå må de betale erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under en aksjon mot en gård i Ivarsfjord i Gamvik kommune i Finnmark i fjor, at et noe kjønnsforvirret Mattilsyn avlivet feil hest.

Nå får eieren erstatning.

Bommet på vallak og hoppe Wenche Jensen i Kirkenes hadde vallaken «Stormen» på fôr på gården, og var 300 kilometer unna da hun ble varslet om å hente hesten sin.  Hun sendte derfor noen hjelpere fra Kjøllefjord, som bare ligger en time unna gården.

Og da hjelperne kom fram, kom Mattilsynets representanter leiende med en hest. Men det var ei hoppe. «Stormen» var allerede avlivet sammen med flere titalls andre dyr på gården.

De skulle egentlig avlive en hoppe med samme farge, men skjøt i stedet Jensens vallak «Stormen».

- Det var veldig uheldig at våre avlivet feil hest. Jeg vet ikke hvorfor det gikk som det gikk, men jeg kan bare beklage. Eieren får komme med et erstatningskrav, og så skal vi behandle det på vanlig måte, sa Regiondirektør Torkjell Andersen i Mattilsynet i Finnmark og Troms til Dagbladet etter hendelsen.

Får erstatning Og nå er det bestemt: Landbruksdepartementet har innvilget Jensen erstatning for hestetabben, melder NRK.

Jensen krevde 30 000 for hesten, men fikk erstatning på 12 500. Landbruksdepartementet mener noe av skylda ligger hos Jensen.

- De sier at jeg ikke beskrev panna til hesten helt korrekt. Men det er jo en vallak. Hadde det vært to hopper, så hadde jeg skjønt det med panna, men det er jo kjønnet de har tatt feil på, sier Jensen til Dagbladet.