Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mattilsynet slår ny alarm

Ikke spis kjøttdeig eller annen deig av storfe kjøpt i tida 1. januar til 24. februar. Det gjelder også rå hamburgere du fortsatt måtte ha i fryseren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du slike frosne produkter liggende, la dem bli der inntil videre, uansett produsent, understreker Mattilsynet.

Dramatisk

Situasjonen er dramatisk. Jakten på E.coli-smittekilden fortsetter for full styrke. Frykten er stor for at flere skal bli alvorlig syke.

Nasjonalt folkehelseinstitutt står fast ved at Gilde kjøttdeig trolig er årsaken til alle sykdomstilfellene med nyresvikt hos barn.

-  Vi tar prøver av flere matvarer i hjemmene til de syke barna. I løpet av noen dager vil vi kunne bestemme hvilke produkter vi kan «frikjenne», sier avdelingsdirektør Stein Ivar Ormsettrø i Mattilsynet

Folkehelseinstituttet har på bakgrunn av opplysninger rundt de tre siste syke barna, varslet om at de berørte familiene ikke kunne vite at maten stammet fra Gildes anlegg på Rudshøgda.

Stor pågang

Slike produkter er tidligere trukket fra markedet, men Mattilsynet frykter det fortsatt kan ligge pakker i fryseren i norske hjem.

Mattilsynet og helsetjenesten opplever stor pågang fra bekymrede nordmenn som lurer på hvordan de skal forholde seg til E.coli-faren. Mange er redd for å få diaré og nyresykdom.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!