FANT KAKERLAKKER: Dette er en av kakerlakkene Mattilsynet fant på Fridays på Jernbanetorget i Oslo. De stengte restauranten på dagen. Foto: Mattilsynet
FANT KAKERLAKKER: Dette er en av kakerlakkene Mattilsynet fant på Fridays på Jernbanetorget i Oslo. De stengte restauranten på dagen. Foto: MattilsynetVis mer

Mattilsynet stengte Friday's i Oslo sentrum på dagen

Kunde så levende kakerlakk på bardisken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mattilsynet stengte TGI Friday's på Jernbanetorget i dag, etter at de fant flere kakerlakker i restaurantlokalene.

- For et par dager siden mottok vi en bekymringsmelding fra en kunde som hadde observert en levende kakerlakk på bardisken, og naturlig nok hadde reagert på det sier Marit Kolle, avdelingssjef for Oslo, Asker og Bærum i Mattilsynet.

Hun forteller at de var på restauranten i dag for å følge opp bekymringsmeldinga.

- Da så vi at de har startet bekjemping, og har hatt Anticimex inne, sier Kolle.

Dårlig renhold Anticimex er et firma som driver med skadedyrbekjempelse, og blant annet setter opp feller. I fellene som var satt opp inne på Friday's, så Mattilsynet flere døde kakerlakker, men også en levende.

- Dette tyder på at de fortsatt har et problem, sier Kolle.

Hun påpeker at restauranten tydelig har gjort tiltak for å forsøke å bekjempe problemet, men at en levende kakerlakk tyder på at de ennå ikke har problemet under kontroll.

- I tillegg var det dårlig renhold på de vanskelig tilgjengelige stedene, og det er klart at det ikke hjelper på når du har den type skadedyrproblem. Så etter en samlet vurdering, besluttet vi å stenge restauranten, og at de får bruke noen dager på å få problemet under kontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Varslet Mattilsynet Administrerende direktør i TGI Friday's, Rajko Mink, bekrefter overfor Dagbladet at deres restaurant i Oslo sentrum måtte stenges i dag på grunn av et skadedyrproblem.

- Da er det en vanlig regel at vi må stenge. Vi varslet Mattilsynet tidligere om dette, og har hatt en veldig god dialog med dem. Nå må vi passe på at vi blir kvitt problemet, sier han.

Mink forteller at de følger alle rådene fra skadedyrfirmaet, og gjør alt de kan for å bli kvitt problemet.

- Nå stenger vi rett og slett for at dette ikke skal spre seg. Det viktigste er at gjestene er trygge.

- Fulgt opp i seks måneder - Hvor lenge har dere hatt dette problemet med skadedyr?

- Skadedyrssituasjonen på TGI Friday's City har vært under oppfølging av både Anticimex og Mattilsynet det siste halve året, og i oktober i fjor avsluttet Mattilsynet saksbehandlingen da de anså situasjonen som under kontroll. Etter dette har Anticimex fulgt opp restauranten og de nærliggende fellesområdene til hotellet hver fjortende dag, og det er ikke vist tegn til oppblomstring av skadedyr, men derimot at det har holdt seg stabilt.
 
- Etter kontroll av Mattilsynet fredag 13.februar valgte de allikevel å stenge restauranten for helgen. Vi tar dette til etterretning og følger de råd vi fikk fra Anticimex og Mattilsynet.

- Når tror dere at dere kan åpne igjen?

- Det kommer helt an på hva funnene i fellene er. Vanligvis tar det rundt to dager før man er trygge og det ikke er noen dyr igjen.

Mattilsynet vurderer Marit Kolle i Mattilsynet sier at de har bedt om en tilbakemelding fra Friday's med tiltak som er gjort, inkludert rapporter fra skadedyrfirmaet, og at de vil besøke restauranten og se om de kan åpne igjen når de har mottatt denne.

- Men da må de sette i gang mer bekjempelsesarbeid og gjøre godt rent overalt, sier hun.

Rajko Mink sier han ikke kan uttale seg om eventuelt dårlig renhold.

- Det har jeg ikke sett. Men det er ikke derfor vi har dette problemet. Vi har de strengeste renholdskravene i bransjen, og vanligvis får vi masse skryt av Mattilsynet for akkurat dette. Det er ikke derfor det er skadedyr der.