Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mattis reagerer på trusler fra Kina om Sør-Kinahavet

Kinas siste utplassering av våpensystemer i Sør-Kinahavet er et forsøk på trussel og tvang, sier USAs forsvarsminister Jim Mattis. 

UNDRER SEG: USAs forsvarsminister Jim Mattis talte i Singapore lørdag. Foto: Yong Teck Lim / AP / NTB Scanpix
UNDRER SEG: USAs forsvarsminister Jim Mattis talte i Singapore lørdag. Foto: Yong Teck Lim / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kinas politikk i Sør-Kinahavet står i sterk kontrast til våre lovnader om åpenheten rundt vår strategi. Det får en til å undre seg over Kinas større mål, sa Mattis på den regionale forsvarskonferansen Shangri-La i Singapore lørdag.

Han sa at på tross av at Kina benekter det, har plasseringen av våpensystemene til hensikt å skremme og true andre i regionen.

Mattis benyttet også anledningen til å understreke at det at Kina ikke ble bedt om å delta på en internasjonal øvelse i sommer, var første svar på opprustningen i regionen. Det vil ifølge forsvarsministeren få større konsekvenser dersom Kina ikke finner en måte å samarbeide med de andre landene i regionen på.

Kina gjør krav på 90 prosent av Sør-Kinahavet, inkludert farvann som hører til territorialfarvannene til Filippinene, Vietnam og andre land rundt Sør-Kinahavet. Kineserne bygger baser og anlegg på øyer og skjær som de andre landene gjør krav på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media