- Matvanene endres raskt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste 30 åra har vi gradvis forandret spisemønsteret vårt, vi tilbereder mindre mat fra grunnen av, vi spiser mindre poteter og mer pasta og ris. Reidar Haugenes, analysesjef hos Nielsen Norge, tror utviklingen vil gå atskillig raskere i framtida. - De viktigste funnene vi har gjort i denne undersøkelsen er at vi har fått kartlagt de markerte forskjellene i spise- og drikkevaner mellom gamle og unge, sier Haugenes. Han peker på at hvordan de unge spiser er en utvikling som vil fortsette, og den vil forsterke seg. - En del unge vil nok forandre vanene sine og gå over til mat som er mer tradisjonell når de stifter familie og får barn, mener Haugenes. - Vi har ennå ikke funnet grunnlag for hypotesen om at det har skjedd en radikal endring av nordmenns spisevaner. Det gjenstår ennå mye dataanalyse. Jeg har imidlertid en følelse av at det har skjedd endringer, og jeg tror de skjer hurtigere enn før, sier Haugenes.