Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maud Angelica til sjøs etter dåpen

Maud Angelica heter hun, og skrek da hun ble døpt i Slottskapellet i Oslo. En stolt far bar henne elegant på armen da dåpsdagen ble avsluttet på Hankø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/HANKØ (Dagbladet): Den nydøpte jenta møtte i går kveld det norske folk ute for første gang, i lett regn. En lang dag ble avsluttet med 100-årsmarkeringen for kong Olav på Hankø i Østfold.

- Det har gått bra. Hun har sovet mye, sa Ari Behn til Dagbladet.
Han bar datteren på armen ut til sjaluppen som fraktet dem ut til kongeskipet «Norge».

En like fornøyd mor sa til Dagbladet at det hadde vært en begivenhetsrik dag, både for foreldrene og den litt over to måneder gamle babyen.

- Det har vært mange nye inntrykk for henne, sa prinsessen.

Hele kongefamilien og Behn-familien reiste ut til kong Olavs gamle favorittsted for å ære ham og avslutte den store dåpsdagen.

- Barnet i oss selv

- Vi møter barnet i oss selv. Og seinere, i vårt eget slitte ansikt, aner vi en skjønnhet, som et spor av barnets smil, sa biskop Gunnar Stålsett i sin dåpstale.

Men hovedpersonen selv begynte å gråte alt under den første salmen.

Forgjeves prøvde mamma Märtha å trøste, kysse og bysse. Onkel Haakon Magnus tittet bekymret bort på sin lille niese. Først da pappa Ari tok over og holdt den lille litt framover, stanset tårene.

Maud Angelica slekter tydelig på sin mor, som i sin egen dåp gråt like utrøstelig.

Matchende mamma

Slottskapellet var nydelig pyntet med roser og liljer i gammelrosa nyanser, og prinsesse Märtha Louise matchet med en hatt overstrødd av roser. Fadderne Trond Giske og Marianne Ulrichsen leste dagens tekst, valgt ut av Märtha og Ari. Kronprins Haakon tente et lys for dåpsbarnet. Kong Harald bar hovedpersonen under selve dåpen.

Blant de 220 gjestene var det flest venner, ansatte på Slottet og nær familie, etter foreldrenes ønske om en liten og personlig dåp.

På Slottsplassen håpet rundt 100 skuelystne på et glimt av den lille. Bergliot Karlsen (76) har stått her ved alle store, kongelige begivenheter de siste 60 åra. I går ventet hun forgjeves.

- Da kong Olav kom hjem fra England etter krigen, sto jeg her og ledet an i jubelkoret, forteller Karlsen.

TIL SJØS ETTER DÅPEN: Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og nydøpte Maud Angelica dro i går kveld ut i Hankøsundet for å ære kong Olav.
<B>HØY HATTEFAKTOR I:</B> De kongelige fikk lufte hattene sine under dåpen.
<B>HØY HATTEFAKTOR II:</B> Og kreasjonene var mange...
FARS LILLE YNDLING: Maud Angelica er trygg i pappa Aris armer.
FADDERE: Lille Maud Angelica på fanget til bestefar, med mor og far og alle fadderne.
<B>HOVEDPERSON:</B> Maud Angelica