Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilulykken i Sverige:

Max (16) og tre venner omkom

Margareta Larsson mistet sønnen i bilulykken utenfor Sundsvall i Sverige. - Han var den fineste og beste, med de høyeste karakterene, sier hun til Expressen.

MISTET LIVET: 16 år gamle Max Larsson mistet livet i bilulykken utenfor Sundsvall på søndag. Foto: Privat.
MISTET LIVET: 16 år gamle Max Larsson mistet livet i bilulykken utenfor Sundsvall på søndag. Foto: Privat. Vis mer

Fire gutter på 16 år mistet livet etter en bilulykke utenfor Sundsvall på søndag. En av dem var Max Larsson fra det lille tettstedet Stöde i Sundsvall kommune i Sverige.

Det bekrefter hans mor Margareta Larsson overfor Expressen.

Hun forteller at sønnen deltok på et biltreff på tettstedet Hassela den lørdagskvelden. Etter biltreffet dro deler av vennegjengen videre til en hamburgerkjede for å spise før ulykken inntraff.

Ringte sønnen flere ganger

Til avisa åpner Larsson opp om hvordan ulykkesnatta var. Hun sier at hun pratet med sønnen sin for siste gang rundt klokka tre den aktuelle natta.

- Da sa jeg at «Nå får dere komme dere hjem, sånn er det bare». «Nei, vi skal bare gjøre en greie til først», forteller moren at sønnen sa før samtalen ble avsluttet.

Larsson forteller at hun alltid hadde på alarm på telefonen en gang i timen når sønnen var ute.

Ulykkesnatta ringte hun sønnen både klokka fire og fem, men fikk ikke svar.

MINNES SØNNEN: Margareta Larsson beskriver sønnen som et matematisk geni. Foto: Privat.
MINNES SØNNEN: Margareta Larsson beskriver sønnen som et matematisk geni. Foto: Privat. Vis mer

- Braste sammen

Da sønnen heller ikke svarte henne i morgentimene bestemte Larsson seg for å dra til en av Max sine venners foreldre, men så ringte politiet på døra.

- Da politiet kom var min første tanke at Max var med i politibilen, og at de kjørte han hjem. Men han var ikke med dem. Det var to politibetjenter, og en prest. Da brast jeg sammen og forsto at han ikke lenger fantes, sier moren til avisa.

Hun forteller at Max fylte 16 år for bare litt over ei uke siden, den 25 mai.

- Det spinner fortsatt i hodet mitt. Jeg har vært i transe siden det skjedde. Det finnes ikke ord.

- Han var den fineste

Onsdag skal det holdes minnestund på Stöde skole der Max var elev.

Larsson beskriver sønnen sin som «den beste».

SKOLELYS: I sjuende klasse ble Max belønnet med skolens Nobelpris. Foto: Privat.
SKOLELYS: I sjuende klasse ble Max belønnet med skolens Nobelpris. Foto: Privat. Vis mer

- Han var den fineste og beste med de høyeste karakterene. Han var ett matematisk geni og veldig dyktig innen teknologi. Han likte å argumentere og han fikk alltid rett ettersom han alltid hadde rett. Han kunne så mye og hadde lært seg så mye, sier hun til avisa.

- Det er en tragisk ulykke og en stor tragedie, har rektor ved skolen, Jennie Stadling Wilsson, tidligere skrevet i en sms til Aftonbladet.

Hun opplyste også at skolens krisegruppe er varslet, og at de vil følge en kriseplan for å på best mulig måte støtte elevene.

- Kjørte for fort

Det er gjennomført en større politietterforskning etter ulykken. Politiet har blant annet vært på stedet med en drone for å ta bilder.

Politiet har også sikret seg en Snapchat-video fra innsida av bilen, ifølge Expressen.

Det er fortsatt uklart hvordan ulykken skjedde, men ifølge SVT er politiets hovedteori at høy fart kan ha ført til ulykken. Blant annet er det tydelige bremsespor i asfalten etter utforkjøringen.

OMKOM: I Sverige er fire ungdommer bekreftet omkommet etter en alvorlig bilulykke, skriver svenske medier. Video: NTB Scanpix Vis mer

Også Larsson tror ulykken skyldes at ungdommene kjørte for fort.

- Det var ungdommer som kjørte for fort, helt enkelt. De var glade og livlige, sier hun til Expressen.

- Fryktelig

Det var natt til søndag at fire gutter på 16 år mistet livet i en tragisk bilulykke i Sundsvall i Västernorrlands län, nord i Sverige.

En 14 år gammel jente og en kvinne i starten av 20-åra overlevde bilulykken. Sistnevnte ligger fortsatt på sykehus med livstruende skader.

Moren til 14-åringen snakket tirsdag ut i Sundsvall tidning.

- Tanken i dag er at jenta mi kommer til å bli rehabilitert, men at det er en vanskelig prosess å sørge og leges på samme tid, sa moren til avisa.

Hun er glad for at dattera er i live.

- Det er fryktelig. Jeg er så takknemlig over at hun lever, samtidig som fire andre familier har mistet sine barn, og det er fryktelig, sa hun.

Aftonbladet har fått lov av moren til 14-åringen å sitere ett av hennes Instagram-innlegg.

- Hvil i fred alle mine fineste venner. Det skulle ikke bli sånn som dette. Kommer aldri til å glemme dere, skal gjøre dere stolte nå, står det i innlegget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!