<strong>VANSKELIG Å FINNE ANNEN JOBB:</strong> Jeg er blitt nå blitt 56 år, men med den stigmatiseringen jeg har fått er det svært vanskelig å finne en annen jobb, sier Hermansen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
VANSKELIG Å FINNE ANNEN JOBB: Jeg er blitt nå blitt 56 år, men med den stigmatiseringen jeg har fått er det svært vanskelig å finne en annen jobb, sier Hermansen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer

Max Hermansen fikk sparken som lærer og sluttavtale på 1,2 millioner

Hermansen: - Ikke fornøyd med avtalen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I vinter ble det kjent at leder av Pegida Norge Max Hermansen ikke lenger får jobbe ved Kuben Videregående skole i Oslo, selv om han tidligere har vært klar på at han vil tilbake til klasserommet, skriver Nettavisen.

Skolen så det som uforenelig at Hermansen fortsatt i lærerjobben, samtidig som han uttrykker seg svært kritisk om muslimer.

- Jeg er ikke fornøyd med at jeg ikke kan være lærer lenger. Jeg er ikke fornøyd med at det ikke skal være lov i Oslo-skolen å mene noe om Islam og Sharia. Jeg mener at dette er misbruk av skattebetalernes penger, sier Max Hermansen til Dagbladet.

Fikk to årslønner

Hermansen fikk to årslønner da han fikk sparken, tilsvarende 1.163.000 kroner. I tillegg fikk han dekket advokatutgifter på inntil 80.000 kroner, inkludert moms, skriver Nettavisen, som har fått tilgang til Hermansens sluttavtale.

Til sammen utgjør dette 1.243.000 kroner. Avtalen er signert av Max Hermansen og Astrid Søgnen, direktør i UDE i Oslo.

Hensynet til elevene har spilt en viktig rolle i denne saken. I tillegg ville en domstolsprøvelse av oppsigelsens saklighet kunne tatt lang tid og ville vært svært ressurskrevende for kommunen, sier kommunikasjonsrådgiver i UDE Heidi Skjebstad til Nettavisen.

I forkant av at UDE inngikk en sluttavtale med Hermansen hadde det vært flere møter mellom partene.

Hermansen forteller Dagbladet at et av skolens og Utdanningsetatens argumenter for å si han opp var at han kanskje kunne utøve vold mot elevene.

UDE ønsker ikke å kommentere sluttavtalen ytterligere, fordi det er en personalsak.

Føler seg presset ut

- Jeg savner å undervise, og å jobbe som lærer, og vil svært gjerne gjøre det igjen. Hvis noen trenger en dyktig arbeidstaker er det bare å ta kontakt.

På oppsigelsestidspunktet hadde Hermansen en årslønn på 581.800 kroner, i stillingen som lektor med opprykk, i lønnstrinn 48.

- Jeg er ikke fornøyd med avtalen, og mener jeg har 12-15 år i arbeidslivet foran meg. Jeg er blitt nå blitt 56 år, men med den stigmatiseringen jeg har fått er det svært vanskelig å finne en annen jobb, sier Hermansen.

Oslo-læreren fikk imidlertid flere klager og har vært sykemeldt fra jobben helt siden oktober 2014.

- Jeg er ikke presset ut av jobben, jeg har fortsatt en lærerstilling i Oslo kommune. Jeg tør ikke møte på skolen, jeg er redd for å få slått ut tennene. Ingen går åpent inn i en situasjon hvor de risikerer å bli slått ned, sa Max Hermansen til Dagbladet i 2015.

Hermansen: - Jeg tør ikke møte på skolen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer