Max Hermansen fikk sparken som lærer og sluttavtale på 1,2 millioner

Hermansen: - Ikke fornøyd med avtalen. 

VANSKELIG Å FINNE ANNEN JOBB: Jeg er blitt nå blitt 56 år, men med den stigmatiseringen jeg har fått er det svært vanskelig å finne en annen jobb, sier Hermansen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
VANSKELIG Å FINNE ANNEN JOBB: Jeg er blitt nå blitt 56 år, men med den stigmatiseringen jeg har fått er det svært vanskelig å finne en annen jobb, sier Hermansen. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I vinter ble det kjent at leder av Pegida Norge Max Hermansen ikke lenger får jobbe ved Kuben Videregående skole i Oslo, selv om han tidligere har vært klar på at han vil tilbake til klasserommet, skriver Nettavisen.

Skolen så det som uforenelig at Hermansen fortsatt i lærerjobben, samtidig som han uttrykker seg svært kritisk om muslimer.

- Jeg er ikke fornøyd med at jeg ikke kan være lærer lenger. Jeg er ikke fornøyd med at det ikke skal være lov i Oslo-skolen å mene noe om Islam og Sharia. Jeg mener at dette er misbruk av skattebetalernes penger, sier Max Hermansen til Dagbladet.

Fikk to årslønner

Hermansen fikk to årslønner da han fikk sparken, tilsvarende 1.163.000 kroner. I tillegg fikk han dekket advokatutgifter på inntil 80.000 kroner, inkludert moms, skriver Nettavisen, som har fått tilgang til Hermansens sluttavtale.

Til sammen utgjør dette 1.243.000 kroner. Avtalen er signert av Max Hermansen og Astrid Søgnen, direktør i UDE i Oslo.

Hensynet til elevene har spilt en viktig rolle i denne saken. I tillegg ville en domstolsprøvelse av oppsigelsens saklighet kunne tatt lang tid og ville vært svært ressurskrevende for kommunen, sier kommunikasjonsrådgiver i UDE Heidi Skjebstad til Nettavisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer