Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Person drept på Notodden

Maxbo-ansatt pågrepet etter at mann i 40-åra ble drept i butikken

Kjenning av politiet. 

Notodden  20161203.
En person er trolig drept i en voldsepisode utenfor varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag, i følge politiet.  OBS kredit
Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix
Notodden 20161203. En person er trolig drept i en voldsepisode utenfor varehuset Maxbo i Notodden lørdag ettermiddag, i følge politiet. OBS kredit Foto: Kjell Aulie / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 20-åra etter at en mann i 40-åra ble drept inne i Maxbos lokaler på Notodden lørdag i 15-tida.

- Jobbet på Maxbo

- Den pågrepne er en mann i begynnelsen av 20-åra, bosatt her på Notodden. Han er norsk, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk til Dagbladet.

Klokka 18.30 møtte han pressen.

- Offeret er en mann i 40-årene, også han fra Notodden. Når det gjelder relasjon og motiv, så er det for tidlig å si noe om nå. Det er ingen familiemessig relasjon.

- Gjerningsmannen skal ha jobbet på stedet. Han er kjent for politiet, men ikke for alvorlige forhold. Han er ikke helt ukjent, sier politiadvokaten.

Hvordan foregikk pågripelsen?

- Helt rolig. Det så dramatisk ut i utgangspunket, men brannvesenet - som holder til 100 meter unna Maxbo - kom til stedet og fikk roet ham ned, sier han til Dagbladet.

Han sier mannen nå sitter i politiarresten i Skien.

- Jeg er på vei ned for å prate med ham nå, sier forsvarer Borgar Veiding til Dagbladet i 19-tida.

Han er oppnevnt som forsvarer for den pågrepne.

- Vi får se om vi får avhørt ham i kveld eller i morgen, sier han og forteller at mannen formelt må siktes før han kan ta stilling til skyldspørsmålet.

- Klikka for en fyr

Ole Bjørnar Kåsatul skulle handle maling sammen med samboeren sin, da de ble vitne til at en person ble drept inne på Maxbo Notodden lørdag ettermiddag.

- Personen jeg så ved lageret fortalte at det hadde «klikka for en fyr». Jeg tror vi snakket maling og alt oppi dette, vi skjønte ingenting, sier han.

Han mener drapet skal ha skjedd inne på butikkens lager.

- Fyren kom ut med øksa i hånda, helt blodig på hender og alt. Jeg så han ble pågrepet, sier han.

Politiadvoakt Ljosåk sier han har forstått det slik at det hele skjedde på et lager eller bakrom. Det samme forteller vitner til Dagbladet.

Har drapsvåpenet

Politiadvokat Ljosåk sier drapsvåpenet er en kniv eller annen skarp gjenstand.

- Vi mener å ha kontroll på det. Drapsvåpenet er kniv eller en skarp gjenstand. Det var flere ansatte og kunder, i alle fall to, som ble direkte øyenvitner til hendelsen.

- Rett før klokka 15 ble politiet varslet om knivstikking på Maxbo. Vi sendte politi fra vårt distrikt og fra Kongsberg, og ambulanse og lokalt brannvesen hjalp til. En person er bekreftet død og en person er pågrepet. Vi har sperret av området og kriminalteknikere er på vei, sa operasjonsleder Gisle Småge til Dagbladet i 16.50-tida.

- Mange vitner

Da Dagbladet snakket med politiet, ville de ikke si noe om pågripelsen.

- Jeg kan foreløpig ikke si noe om personen som er pågrepet, sier han.

Var det mange som så det som skjedde?

- Det er politiets klare inntrykk at det har vært mange vitner til hendelsen i ettermiddag. Vi tar imot dem på Røde Kors-huset på Notodden. Vitner vi ikke har vært i kontakt med bes melde seg, sier operasjonsleder Småge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling