Maximilliam (4) har en uhyre sjelden sykdom og blir kalt «tjukk». Det får mamma Martina til å bli rasende

- Forbanna og lei meg.

FORBANNA: Fire år gamle Maximilliam tar kortison etter en beinmargtransplantasjon som følge av at han lider av Hurtlers syndrom - en meget sjelden sykdom. Et resultat av kortisonen er at hele kroppen til den lille gutten hovner opp. Mamma Martina Boström (23) forteller til svenske Expressen at når de er ute på tur kaller andre mennesker ham for «tjukk». Det får henne til å bli rasende. Foto: Privat
FORBANNA: Fire år gamle Maximilliam tar kortison etter en beinmargtransplantasjon som følge av at han lider av Hurtlers syndrom - en meget sjelden sykdom. Et resultat av kortisonen er at hele kroppen til den lille gutten hovner opp. Mamma Martina Boström (23) forteller til svenske Expressen at når de er ute på tur kaller andre mennesker ham for «tjukk». Det får henne til å bli rasende. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire år gamle Maximilliam tar kortison etter en beinmargtransplantasjon som følge av at han lider av Hurtlers syndrom - en meget sjelden sykdom.

Et resultat av kortisonen er at hele kroppen til den lille gutten hovner opp. Mamma Martina Boström (23) forteller til svenske Expressen at når de er ute på tur kaller andre mennesker ham for «tjukk». Det får henne til å bli rasende.

- Jeg blir så forbanna og så lei meg. De har ingen rett til å kommentere andres liv på den måten. Spesielt ikke når det er snakk om et barn. De har ingen anelse om hva som er grunnen til at han ser ut som han gjør, sier hun.

«Skremmer meg» Det var i 2012 at Maximilliam ble diagnostisert med sykdommen Hurlers syndom. Ifølge Store Medisinske Leksikon er det en «meget sjelden, medfødt, recessiv nedartet sykdom» med likhetsstrekk til Hunters syndrom. Bare én av 100 000 rammes.

På torsdag skrev Martina et innlegg på Facebook der hun fortalte om hva sønnen hennes må tåle å høre.

«Men vet dere hva som skremmer meg? Jo, de voksne som snakker høyt og tydelig om at man ikke skal gi sine 'tjukke barn' mat fra McDonalds, uten å i det hele tatt tenke over at han kanskje er syk.»

Hun forteller også i innlegget om en episode i matbutikken der to kvinner ifølge Martina sa: «Herregud, stakkars barn som har foreldre som gir ham så mye godteri at han blir så tjukk».

- Han hører og ser. Han mister jo livsgleden når mennesker tar seg friheter og ser ned på ham på den måten, skriver hun.

- Pågått lenge nok Innlegget til Boström har i skrivende stund blitt delt nesten 30 000 ganger, og historien om fireåringen har blitt nevnt i en rekke svenske medier.

Til Aftonbladet forteller hun at hun lenge har latt være å konfrontere de som kommer med nedsettende kommentarer nettopp av hensyn til sin, sønn.

- Men nå har det pågått så lenge at jeg har fått nok. Jeg skrev innlegget på Facebook i rent sinne, sier hun.

Positiv respons Hun forteller også at pågangen har vært stor etter at innlegget begynte sin ferd rundt på internett.

- Vi har fått mange positive og fine kommentarer. Det er kjempemange som har skrevet og sendt bilder av sine barn som sender kyss og klemmer til Max. Det er fint.

Hun håper også at det å gå ut med historien kan forhindre at andre barn og foreldre opplever det samme.

- Jeg håper folk får seg en liten tankevekker og tenker seg om før de kommenterer andres utseende, sier hun til Expressen.

SJELDEN SYKDOM: Det var i 2012 at Maximilliam ble diagnostisert med sykdommen Hurlers syndom. Ifølge Store Medisinske Leksikon er det en «meget sjelden, medfødt, recessiv nedartet sykdom» med likhetsstrekk til Hunters syndrom. Bare én av 100 000 rammes. Foto: Privat
SJELDEN SYKDOM: Det var i 2012 at Maximilliam ble diagnostisert med sykdommen Hurlers syndom. Ifølge Store Medisinske Leksikon er det en «meget sjelden, medfødt, recessiv nedartet sykdom» med likhetsstrekk til Hunters syndrom. Bare én av 100 000 rammes. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer