UHELBREDELIG: Maximillian Malinowski får hjelp av faren Henryk Malinowski til å reise seg fra sofaen. Maximillian har uhelbredelig hjernekreft. Foto: Jørn H Moen
UHELBREDELIG: Maximillian Malinowski får hjelp av faren Henryk Malinowski til å reise seg fra sofaen. Maximillian har uhelbredelig hjernekreft. Foto: Jørn H MoenVis mer

Hjernekreft:

Maximillian (16) går glipp av livs­forlengende medisin

Dødssyke Maximillian Malinowski (16) fikk et utbrudd av gule stafylokokker da han var innlagt på Rikshospitalet. Infeksjonen stopper livsforlengende behandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Maximillian Malinowski er 16 år. Han drømmer om å bli lokfører og denne høsten skulle han startet på elektrolinja på videregående. Men for fire år siden fikk han påvist ondartet hjernekreft.

Tidligere i høst fikk de beskjed om at det ikke lenger er noe legene kan gjøre for å redde livet hans og i starten av oktober ble han tilbudt palliativ behandling, altså livsforlengende medisin.

Like før behandlingen skulle starte var Maximillian innlagt på Rikshospitalet. I løpet av oppholdet fikk han et utbrudd av gule stafylokokker. Dette satt en stopper for den livsforlengende behandlingen, og nå blir han sykere og sykere for hver dag.

Gule stafylokokker Stafylokokker er en fellesbetegnelse for en gruppe bakterier som normalt finnes på huden til mennesker.Gule stafylokokker er en av hovedgruppene.Mellom 20 og 40 prosent av befolkningen er friske bærere som ikke har symptomer på sykdomI sjeldnere tilfeller kan bakterien føre til alvorlige infeksjoner.Den resistente typen av bakterien kalles MRSA.MRSA krever behandling med spesielle typer antibiotika.

(Kilde: NHI/FHI/Sykehuset i Vestfold)

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn