Maxine Carr kan bli løslatt

LONDON: Maxine Carr, som er siktet i Holly Wells og Jessica Chapmans tragiske drapssak, kan bli løslatt fra fengselet. Det sier advokaten, som vil be om at hun løslates mot kausjon - dersom man finner et sikkert sted hun kan oppholde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Folk flest har misforstått situasjonen. Maxine Carr er ikke siktet for drapene på de to jentene, og dersom man ser bort fra mediehysteriet vil hun bli løslatt, sier advokat Roy James. Han viser til andre og liknende saker hvor siktede «automatisk» blir løslatt mot kausjon mens etterforskningen pågår.

Han sier imidlertid at det er en forutsetning at man finner et «sikkert hus» til henne.

Maxine Carrs forlovede, Ian Huntley, som er siktet for drap og kidnapping, blir fremdeles undersøkt av psykiatere i et spesielt sikkert mentalsykehus. Ifølge flere kilder på sykehuset har han nå begynt å snakke, etter total taushet i over ei uke. Han skal ha bedt om radio, aviser og TV, men det er avslått. Han skal også ha vist interesse for Maxines skjebne.

- Han spør stadig om hvor Maxine er og hva hun har fortalt, sier en kilde, ifølge Daily Mail.

Maxine Carr er siktet for å ha lagt hindringer i veien for politiets arbeid under den fortvilte letingen etter de to tiåringene. Det kan medføre livsvarig fengsel, men vanligvis gir det fengselsstraffer på mellom ni og 18 måneder. Den blir vanligvis heller ikke betraktet som så alvorlig at den siktede blir holdt i varetekt under etterforskningen.

I denne saken er det imidlertid ikke mulig å snakke om «vanligvis». Både selve forbrytelsen og de scenene som utspant seg da Carr ble satt i varetekt for snart 14 dager siden, var svært uvanlige.

Da ropte mobben «drep henne, drep henne» og det var ingen tvil om at hun den gang måtte sperres inne - om ikke annet så av hensyn til hennes egen sikkerhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer