Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

May advarer: Kanskje brexit ikke blir noe av

Uten støtte til regjeringens brexit-plan blir det ingen brexit, advarer Storbritannias statsminister Theresa May.

HARD I KLYPA: President Donald Trump har oppfordret Theresa May til å bli hardere i klypa overfor Brussel. Nå advarer statsministeren både Brussel og partifeller om at brexit-planen ikke skal fravikes. Foto: AP / NTB scanpix
HARD I KLYPA: President Donald Trump har oppfordret Theresa May til å bli hardere i klypa overfor Brussel. Nå advarer statsministeren både Brussel og partifeller om at brexit-planen ikke skal fravikes. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advarselen kommer etter at USAs president Donald Trump i forrige uke rådet May til å legge mer press på Brussel i brexit-forhandlingene, og etter at partifeller av May har begynt å forlate regjeringen. Flere skal ha truet med å gå, skriver Mail on Sunday.

TUSENER PÅ TUSENER I GATENE: Flere titalls tusen demonstranter var samlet på Trafalgar Square for å vise sin motstand mot at den amerikanske presidenten er invitert til Storbritannia. Video: Nicolai Delebekk og Jesper Nordahl Finsveen Vis mer

- Mitt budskap til landet er enkelt: Vi må fokusere på målet. Hvis vi ikke gjør det, risikerer vi å ende opp uten noen brexit-avtale i det hele tatt, sier May.

Mays budskap er et forsøk på å hindre både brexit-forkjempere og brexit-motstandere fra å utøve nok press til å tvinge May til å gå av, skriver avisen videre.

Statsministerens advarsel finner sted før Underhuset til uken skal stemme over regjeringens forslag om at landet skal ut av EUs tollunion etter brexit. Partifeller som vil stemme imot regjeringens plan vil representere «det største forræderi» mot EU-avstemningen og legge Storbritannias utsikter til å kunne inngå sine egne handelsavtaler, død, sier May.

LONDON: Titusenvis av mennesker samlet seg fredag i London i protest mot USAs president Donald Trump, som er på offisielt besøk i Storbritannia. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Video: Nicolai Delebekk / Redigering: Emilie Rydning Vis mer

Hun varsler også en hardere linje overfor Brussel:

- Brexit-forhandlingene blir ikke enkle for Brussel, og jeg har heller ikke til hensikt at de skal bli enkle, sier May.

- Som president Trump har sagt: Jeg er en hard forhandler. Som jeg gjorde klart overfor ham, så drar jeg ikke til Brussel for å inngå kompromisser rundt våre nasjonale interesser. Jeg drar dit for å kjempe for våre nasjonale interesser og for å kjempe for vår brexit-avtale, fordi det er den rette avtalen for Storbritannia, sier May.