Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valg i Storbritannia:

May bekrefter at hun danner regjering. - La oss sette i gang å jobbe

Statsminister Theresa May står fast på at hun skal få landet trygt ut av EU.

GIR SEG IKKE: På tross av valgnederlaget under det nye Parlamentsvalget den 8. juni velger De konservatives Theresa May å fortsette som statsminister i Storbritannia. Fredag annonserte hun at hun vil begynne arbeidet med å danne en ny regjering. Video: AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Theresa May bekrefter på en pressekonferanse fredag ettermiddag at hun vil danne regjering til tross for at De konservative mistet flertallet i det britiske underhuset.

May forlot statsministerboligen klokka 13.20 fredag for samtaler med dronning Elizabeth i Buckingham Palace. May skulle etter planen holdt pressekonferanse klokka 11 fredag. Det ble ikke noe av, og statsministeren svarte ifølge BBC heller ikke på spørsmål før hun satte seg inn i en ventende bil fredag ettermiddag.

Mays konservative parti fikk flest plasser i Underhuset i torsdagens valg, men fikk ikke flertall.

Nederlag: En katastrofe for det konservative partiet, og spesielt for Theresa May. Førstelektor Jan Erik Mustad forteller hvorfor valget i Storbritannia er så uvanlig. Video: Lars Eivind Bones / Trym Mogen Vis mer

Etter besøket i Buckingham Palace bekreftet hun sin forpliktelse med å få landet ut av EU. Hun understreket flere ganger at det landet nå trenger er trygghet, og at det er bare hennes parti - De konservative - i samarbeid med unionistpartiet DUP som kan klare dette.

- Rettferdighet og like muligheter skal være kjernen ved alt vi gjør. Over de neste fem årene skal vi bygge et land der ingen personer eller samfunnsgrupper blir hengende igjen, sa May.

- La oss sette i gang å jobbe, sa hun.

(NTB/Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!