Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

May kaller inn til krisemøte. Skal ha sendt ubåter mot Syria

Skal «diskutere responsen på hendelsene i Syria».

MØTE: Theresa May har kalt inn regjeringen til et hastemøte. Foto: PA Photos / NTB scanpix
MØTE: Theresa May har kalt inn regjeringen til et hastemøte. Foto: PA Photos / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias statsminister Theresa May har kalt inn regjeringen til et hastemøte for å diskutere en eventuell reaksjon på det påståtte kjemiske angrepet i Syria.

May har bestemt seg for å innkalle sitt nærmeste team til London «for å diskutere responsen på hendelsene i Syria», sier en talsperson for regjeringen til AFP.

Det kommer i kjølvannet av at May onsdag skjerpet retorikken mot det syriske regimet.

- Alt indikerer at det syriske regimet var ansvarlig, og vi vil samarbeie med våre nærmeste allierte for å finne ut hvordan de som er ansvarlige kan bli holdt til ansvar, og hvordan vi kan forhindre den humanitære katastrofen som kommer av bruk av kjemiske våpen, sa May.

Samtidig skriver Sky News at May torsdag vil samle sine minister for å be dem om å godkjenne britisk medvirkning til en fransk og amerikanskledet aksjon mot Syrias infrastruktur for kjemiske våpen.

Det virker også som at May ikke vil konsultere Parlamentet, noe som er et vesentlig poeng fordi opposisjonen nylig krevde at regjeringen følger opp en fersk konvensjon, som sier at Underhuset må godkjenne britisk militærintervensjon.

I forkant av meldingene om møtet onsdag kveld, skrev avisen Daily Telegraph at britiske ubåter har fått ordre om å flytte seg slik at de er klare til å rette et angrep mot regimet til Syrias president Bashar al-Assad.

Opprustningen skjer slik at Storbritannia kan være klar til å delta i et angrep mot det syriske militæret, et angrep som ifølge avisen kan bli innledet allerede natt til torsdag.

Ifølge kilder BBC har snakket med er May klar til å bidra i et eventuelt angrep i Syria uten godkjenning fra Parlamentet.

Labour-leder Jeremy Corbyn sa onsdag at Parlamentet må få si sin mening om saken først.

Onsdag kveld siterer BBC «godt plasserte kilder» i regjeringen som mener May anser behovet for en reaksjon som presserende. Hun beskriver det påståtte kjemiske angrepet som skal ha krevd minst 40 menneskeliv i Douma utenfor Damaskus, som avskyelig.

Statsministeren er tilsynelatende motvillig til å be sin allierte USA, som har truet med å angripe Syria, om å vente med en militærreaksjon til hun har fått konsultert Parlamentet, ifølge kildene.

BRITENES UTGANG: Den 23. juni 2016 stemte britene over hvorvidt de skulle være en del av EU eller ei. Morgenen etter våknet de til et resultat som overrasket en hel verden. Siden har den politiske situasjonen i Storbritannia tilspisset seg mens De konservative, med Theresa May i spissen, jobber for å trekke landet ut av unionen. Video: AP, CNN, NTB... Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!