FENGSLET: May Lene Christiansen har i avhør innrømmet å ha drept Hans Richard Strømner. Foto: Henrik Arneberg
FENGSLET: May Lene Christiansen har i avhør innrømmet å ha drept Hans Richard Strømner. Foto: Henrik ArnebergVis mer

May Lene (21) fengslet i fire uker for Klemetsrud-drapet

Fengslet med brev- og besøksforbud etter drapet på ekskjæresten Hans Richard Strømner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): May Lene Christiansen blir fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon med forbud mot aviser og medier. Hun samtykker til fengslingen.

Hun har fra før innrømmet at hun drepte ekskjæresten Hans Richard Strømner (23).

Strømner ble funnet innpakket i plast og dumpet under en gammel sofa blant skrot og søppel på Klemetsrud 13. oktober.

Mener hun ikke skal straffes - Hun erkjenner de faktiske forhold, men ikke straffskyld. Hun påberoper seg nødverge, noe hun også gjorde i politiforklaringen, bekrefter advokat Lars Engdahl etter fengslingen.

Christiansens forsvarere har bekreftet at hun ikke ble utsatt for noe akutt angrep drapsdagen, men at hun skal ha avverget framtidig vold på bakgrunn av det hun skal ha blitt utsatt for tidligere.

- Det var ingen overraskelser i rettsmøtet. Hun har gitt en fullstendig forklaring til Kripos, sier Engdahl.

DREPT: Her ble Hans Rickard Strømner (23) funnet drept torsdag 13. oktober.
Foto: Espen Røst/Dagbladet
DREPT: Her ble Hans Rickard Strømner (23) funnet drept torsdag 13. oktober. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer

Begge fenglingsmøtene i ettermiddag blir holdt for lukkede dører, med henvisning til at etterforskningen er i en tidlig fase.

- «Hjernevasking» og vold I en meldingsutveksling på Facebook som Dagbladet har fått en kopi av, framgår det opplysninger som 21-åringen knytter til motivet bak drapet. 21-åringen hevder at hun har blitt utsatt for vold og «hjernevasking» fra samboeren, og peker flere ganger gjennom Facebook-samtalen på den angivelig voldsbruken.

Strømner har overfor mange i omgangskretsen vært åpen på at han i 2009 ble dømt til samfunnsstraff etter vold mot en daværende kjæreste, men ga uttrykk for å  ha kommet på rett kjøl etter dommen.

I et avhør med Kripos forklarte Christiansen seg i over fem timer både om motivet for drapet og hva som skjedde 9. juli.
 
Etter det Dagbladet forstår, har Christiansen gjentatt Facebook-påstandene om samboerens voldsbruk overfor politiet etter at hun ble pågrepet.

UNDERSØKES: Politiet har i flere dager gjennomført tekniske undersøkelser ved ekskjærestens hus ved Rustadsaga. Lørdag sto et enslig lys og brant på Klemetsrud der Strømner ble funnet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
UNDERSØKES: Politiet har i flere dager gjennomført tekniske undersøkelser ved ekskjærestens hus ved Rustadsaga. Lørdag sto et enslig lys og brant på Klemetsrud der Strømner ble funnet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer