DREPT: Hans Rickard Strømner ble funnet død og innpakket i plast på Klemetsrud, tre måneder etter at han forsvant. Foto: Privat
DREPT: Hans Rickard Strømner ble funnet død og innpakket i plast på Klemetsrud, tre måneder etter at han forsvant. Foto: PrivatVis mer

May Lenes venninne (22) inrømmer at hun hjalp til med å skjule liket

Men nekter å ha noe med selve drapet på Hans Richard Strømner (23) å gjøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbaldet): May Lene Christiansen (21) og en 22 år gammel venninne av henne ble raskt siktet for forsettelig drap og medvirkning til forsettelig drap etter at Christiansens ekskjæreste Hans Rickard Strømner ble funnet dumpet innpakket i plast 13. oktober på Klemetsrud.

22-åringen har tidligere nektet enhver befatning med drapet, men har foran dagens fengslingsmøte endret sin forklaring:

Hjalp til å skjule drapet Forsvareren til 22-åringen, Benedict de Vibe, forteller til Dagbladet at hun nekter å ha noe med selve drapet å gjøre, men har nå erkjent at hun var tilstede i huset da drapet skjedde. At hun var med på å frakte liket bort derfra og rengjøre åstedet etterpå.

- Hun har kjennskap til drapet og var tilstede, men har verken medvirket fysisk eller psykisk. Men hun erkjenner etterfølgende bistand ved at hun har deltatt i å skjule denne forbrytelsen, sier De Vibe til Dagbladet.

- Årsaken til at hun først sa at hun ikke visste noen av dette, var av lojalitet til Christiansen og at hun ville vente på hennes forklaring før hun bekreftet sin egentlige rolle.

Godtar fengsling 22-åringen har hatt tilgang til medier på cella, så hun visste om tilståelsen til Christiansen da hun gikk i fengslinsgmøtet i dag.

- Hun skjønner at politiet vil etterforske, så hun godtar en kort fengslingsperiode.

Litt tidligere i dag godtok May Lene Christiansen fire ukers fengsling. Hun har innrømmet de faktiske forhold, men nekter straffskyld fordi hun påberoper seg seg nødverge.

Christiansens forsvarere har bekreftet at hun ikke ble utsatt for noe akutt angrep drapsdagen, men at hun skal ha avverget framtidig vold på bakgrunn av det hun skal ha blitt utsatt for tidligere.

- Det var ingen overraskelser i rettsmøtet. Hun har gitt en fullstendig forklaring til Kripos, sier advokat Lars Engdahl.

Begge fenglingsmøtene i ettermiddag blir holdt for lukkede dører, med henvisning til at etterforskningen er i en tidlig fase.

DREPT: Her ble Hans Rickard Strømner (23) funnet drept torsdag 13. oktober.
Foto: Espen Røst/Dagbladet
DREPT: Her ble Hans Rickard Strømner (23) funnet drept torsdag 13. oktober. Foto: Espen Røst/Dagbladet Vis mer