Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

May Liza fikk torsk på 30 kilo

Den ivrige sportsfiskeren dro opp den gigantiske ruggen utenfor Ålesund.

FORNØYD: Den ivrige sportsfiskeren May Liza Johansen sier følelsen av å dra opp en torsk på 30 kilo var «ubeskrivelig». Foto: Kato André Bøe
FORNØYD: Den ivrige sportsfiskeren May Liza Johansen sier følelsen av å dra opp en torsk på 30 kilo var «ubeskrivelig». Foto: Kato André Bøe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte dager i strekk med fiske betalte seg virkelig for May Liza Johansen og forloveden Kato André Bøe.

Den Stryn-bosatte tromsøværingen husker knapt hvilken dag fisken ble dratt opp når Dagbladet tar kontakt mandag kveld. Over ei uke ute i båten tærer på kropp og sjel.

- Hmm. Jeg lurer på om det var torsdag? Etter åtte dager med ekstremt mye fiske og lite søvn, så blir man litt forvirret til slutt, sier hun.

- Ubeskrivelig

Men følelsen av å dra opp en torsk på over 30 kilo glemmer hun ikke.

RUGG: Torsken rekker May Liza Johansen nesten hele veien fra nesetipp til tær. Foto: Kato André Bøe
RUGG: Torsken rekker May Liza Johansen nesten hele veien fra nesetipp til tær. Foto: Kato André Bøe Vis mer

- Det var egentlig ubeskrivelig. Det er ekstra spesielt at jeg får den her på Vestlandet, i hvert fall på stang. Dette er størrelse du kan få i Nord-Norge, men det er rart å få den her, forteller hun til Dagbladet.

Ålesund ligger langt sør i skreiens vandringsområde, og det er ikke det samme innsiget av Barentshav-torsk her som lenger nordover i landet. En god del skrei finner likevel veien inn til områdene rundt Ålesund, skriver fiskenettstedet Hooked.no.

Slo rekorder

For May Liza Johansen, som er en meget aktiv sportsfisker, er det også praktisk med den korte reiseveien.

- Vi har en årlig fisketur i Ålesund, og den forrige rekorden min her var på 24,5 kilo. Jeg hadde vært fornøyd med over 20 kilo, så det er klart denne fangsten er bra, sier hun.

Den nøyaktige vekta på fisken er 30,54 kilo, og bildene viser at den nesten rekker Johansen fra nesetipp til tærne.

Torsken ble tatt på en blå Søvik Røst-pilk på 500 gram - uten agn.

FISKEREDSEL: Christianne Rasmussen og Trygve Brørvik var på hyttetur og fisket med noen venner på Trygves hytte i Gammersvik på Osterøy i august 2017. Da fisken hadde bitt på kroken og var klar til å sløyes, oppstod det enkelte utfordringer for Trygve. Video: Christianne Rasmussen Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/hysterisk-mors... Vis mer

- Vi har jobbet litt for dette. Det er ikke bare å slippe ned pilken. Vi har fisket flere timer i døgnet i åtte dager, og det er tungt, sier hun.

300 kilo på én dag

Ifølge Johansen rykket ikke fisken særlig, men hun kjente at den var en meget stor og sterk fisk som dro snøret sakte utover. Ifølge henne brukte hun rundt 10-15 minutter på å få fisken opp fra 70 meters dyp.

- Det ble mye ståhei i båten, og jeg tror nok de rundt fikk med seg hva som skjedde. Vi fikk imidlertid mye stor fisk mellom 10-15 kilo. Vi var to stykker som fikk 300 kilo fisk den dagen, så jeg var heldig som fikk den største mot slutten av turen, sier hun.

FIKK NAPP: Carl Johan Olsson var ute og fisket da han fikk en ni kilos torsk på kroken. Rett før han fikk torsken inn i båten, begynte en drakamp med en mye større fisk. Video: Daniel Andersson / Camp Røst Vis mer

- Hva gjør dere med så mye fisk?

- Den fileteres, og det er alltid folk som har lyst på fisk. I tillegg er det fantastisk kvalitet på fisken, sier hun.

- Hva er trikset for oss vanlige fiskere som vil få stor fisk?

- Det er bare å fiske! Du får ingenting av å ikke fiske, sier hun lurt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!