<strong> UTILPASS:</strong>  May Therese Vistven Moe følte seg ikke særlig komfortabel på jobbintervjuet med B. Young. Foto: Privat.
UTILPASS: May Therese Vistven Moe følte seg ikke særlig komfortabel på jobbintervjuet med B. Young. Foto: Privat. Vis mer

May Therese hevder hun ble trakassert på jobbintervju: - Spurte om jeg var redd for færre kunder i butikken siden jeg er homofil

- Han sa at kundene kunne føle seg ukomfortable i prøverommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg ble veldig overrasket da fokuset på jobbintervjuet ble rettet mot at jeg er lesbisk, sier May Therese Vistven Moe (21) til Dagbladet.

Hun er frustrert. 21-åringen hevder hun ble stilt en rekke kritiske spørsmål om sin seksuelle legning under et jobbintervju med klesbutikken B. Young på Amfi-senteret i Steinkjer.

- Veldig kritisk Til stede på jobbintervjuet var butikksjef på B. Young, Heidi Elisabeth Gulstad, og eier av butikken, Frode Borkmo.

- Jeg fortalte at jeg hadde kvinnelig kjæreste. Da fikk jeg beskjed om at dette «måtte være noe alle visste om i lille Steinkjer». Så spurte han om jeg var redd for at det ville føre til færre kunder i butikken, sier Vistven Moe.

21-åringen ble sjokkert og sint.

- Jeg visste nesten ikke hva jeg skulle si. Jeg ble helt paff.

Har du opplevd lignende? Kontakt journalisten på mav@dagbladet.no

- Fortsatte og fortsatte Og det stopper ikke der. Ifølge Vistven Moe skal butikkeieren ha fortsatt å komme med nedverdigende kommentarer.

- Han sa at kundene i butikken kunne føle seg ukomfortable i prøverommet om jeg var var på jobb. I tillegg sa han at hadde fått anbefalt å ansette homofile menn, fordi det tiltrakk seg kvinner, men at jeg gjorde det motsatte - skremte kvinnene bort, sier Vistven Moe til Dagbladet.

- Da ble jeg tydelig irritert, og sa at det er ingen kunder som bryr seg om hvilken legning de ansatte har.

Vistven Moe forteller til Dagbladet at hun ikke ønsker å framstå som sutrete, men at hun mener butikkeieren tråkket over grensa.

- I tillegg stilte han flere spørsmål som jeg ikke helt forstår er relevant. Blant annet om hvor lenge jeg hadde vært åpen med legningen min, om jeg hadde vært sammen med andre jenter og om hvordan familien min hadde tatt det, sier hun.

Kategorisk nei Overfor Dagbladet er butikkeier Borkmo kategorisk på at han aldri har sagt noe av det Vistven Moe hevder.

- Jeg er overrasket over det hun sier. Det er helt absurd, og hun lyver. Jeg har aldri sagt eller stilt noen av de spørsmålene hun hevder hun har blitt stilt. Dette var et helt normalt intervju, hvor jeg stilte spørsmålene jeg alltid pleier å stille, sier Borkmo til Dagbladet.

Han mener at det er unødvendig av Vistven Moe å gå ut med dette i mediene.

- Dette burde være en sak mellom oss og henne. Vi er ikke ferdig med ansettelsesprosessen, og hadde tenkt å innkalle henne til andregangsintervju. Det har hun selv diskvalifisert seg fra nå, sier Borkmo til Trønder-Avisa.

<strong> SINT:</strong>  May Therese er frustrert. 21-åringen hevder hun ble stilt en rekke kritiske spørsmål under et jobbintervju med dameklær-butikken B. Young i Steinkjer, fordi hun er homofil. Foto: Privat.
SINT: May Therese er frustrert. 21-åringen hevder hun ble stilt en rekke kritiske spørsmål under et jobbintervju med dameklær-butikken B. Young i Steinkjer, fordi hun er homofil. Foto: Privat. Vis mer

- Det kan virke som om hun trenger en syndebukk fordi hun ikke har fått seg jobb ennå. Vi jobber vel i den bransjen hvor det er størst innslag av slike, det er ingen som er så vant til det som oss. Hun stigmatiserer seg selv, og innbiller seg at vi ikke liker henne fordi hun er lesbisk. De prøver jo å ta alle om man uttaler seg med gale ord, sier butikkeieren.

Butikksjefen bekrefter spørsmål Den tredje personen som var til stede på jobbintervjuet var butikksjef på B. Young i Steinkjer, Heidi Elisabeth Gulstad. Hun forteller en helt annen versjon til Dagbladet, enn den butikkeier Borkmo kommer med.

- Jeg kan bekrefte at det ble stilt noen uheldige spørsmål under intervjuet. Det var ikke jeg som stilte de spørsmålene, men butikkeier Borkmo, sier Gulstad til Dagbladet.
 
Hun forteller at hun tar avstand fra spørsmålene som ble stilt, og at hun ønsker å være åpen for alle som ønsker en jobb.

- Alle er velkomne hos oss, uansett rase, legning eller hudfarge. Vi i B. Young ønsker å ta i mot alle med åpne armer, og beklager om vi har støtet noen i denne saken, sier hun til Dagbladet.

Vistven Moe forteller at Gulstad flere ganger under intervjuet forsøkte å stoppe Borkmo fra å stille spørsmålene han angivelig stilte.

- Hun kan jo prøvejobbe Borkmo tilbyr 21-åringen en ukes prøvejobbing.

- Hun kan jo komme og prøvejobbe i en uke når jeg er hjemme fra ferie, så får vi se om kvalifikasjonene hennes er gode nok, sier han til lokalavisa.

- Det er viktig å presisere at vi ikke har noen ting mot homofile, vi ønsket faktisk å ansette henne, men da vi kontaktet referansene hennes, bestemte vi oss for at hun ikke var kvalifisert nok, sier Borkmo til Dagbladet.

Dette tilbudet takker en irritert Vistven Moe blankt nei til.

- Jeg forstår ikke helt hvor han vil med dette. Først sier han at jeg er diskvalifisert for andregangsintervju, så ønsker han meg velkommen til prøvejobbing. Uansett, jeg var ganske sint etter dette jobbintervjuet, og dette er noe jeg ikke er i nærheten av å takke ja til. Jeg kan ikke være på en arbeidsplass hvor jeg føler at legningen min ikke er akseptert, sier hun til Dagbladet.

- Jeg ønsker bare å jobbe et sted hvor jeg kan bli akseptert som den jeg er.

<strong> TRAKASSERT:</strong>  Vistven Moe forteller at hun ikke ønsker å framstå sutrete, men at Borkmo gikk langt over streken. Illustrasjonsfoto av Amfi-senteret hvor B. Young-butikken ligger: Google Maps. Foto innfelt: Privat.
TRAKASSERT: Vistven Moe forteller at hun ikke ønsker å framstå sutrete, men at Borkmo gikk langt over streken. Illustrasjonsfoto av Amfi-senteret hvor B. Young-butikken ligger: Google Maps. Foto innfelt: Privat. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer