«May Valle serverer et godt timet politisk ballespark»

Marius Meisfjord Jøsevold (SV) kritiserer gårsdagens intimutspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hadde et øyeblikk tro på at vi skulle få fokus på politiske forskjeller og nye konstellasjoner, men så serverer May Valle et godt timet politisk ballespark og vips så tenker alle på det som skjer under beltet igjen. Dette er fullstendig utidig, skriver Jøsevold i et åpent Facebook-innlegg.

- Uverdig politikk Under torsdag debatt om likestilling og politikk på fylkestinget i Nordland fortalte May Valle (V)  at Odd Eriksen (Ap) i festlig lag har skrytt på seg intim kontakt med samtlige kvinner på fylkestinget. Hun ble raskt klubbet ned fra talerstolen.

Eriksen kan ikke huske å ha sagt dette.

- Om jeg kan ha gjort det så er jeg svært lei meg for det. Det var i så fall en veldig dårlig spøk. De som kjenner meg vet at slike ord og uttrykk ikke reflekterer den politikken jeg står for og det arbeidet jeg har gjort de siste årene, sa Eriksen til Dagbladet i går.

Jøsevold er SVs gruppeleder på fylkestinget og mener Valles utspill ikke hører hjemme der.

- Det blir en måte å drive politikk på som er uverdig. At hun skal står der og referere til noe hun har hørt fra noen andre, det bli ganske vage greier, sier Jøsevold til Dagbladet.

Han mener Valle kunne tatt opp dette på en annen måte.

- Utspillet i seg selv mener jeg ingenting om, for jeg har ingen forutsetning for å vite om det er sant. Men hvis hun ønsker å ta opp noe som kan være alvorlig, så fins det andre måter å ta det opp på enn på fylkestingets talerstol.

Valle selv forsvarer innlegget, og sier hun prøvde å ta opp et viktig tema.

- Hvorfor skal vi snakke om seksuell trakassering av unge uten å rette fokus mot vår egen kultur? sier hun til Dagbladet.

Vil ikke be om unnskyldning Flere politikere reagerte på utsagnene. Fylkesordfører Sonja Alice Steen (Ap), som klubbet ned Valle fra talerstolen, sier det er noe av de verste hun har hørt fra talerstolen.

- Vi er jo nordlendinger og tåler en frisk debatt, men fylkestinget skal være en arena hvor vi behandler hverandre med respekt, sier Steen til Dagbladet.

Hun mener at Valle burde be om unnskyldning etter påstandene fra talerstolen. Valle sier hun ikke har noe å beklage, og understreker at det hun ville med innlegget var å ta opp temaet seksuell trakassering.

- Jeg vet sannelig ikke hva det var hun klubbet for. At jeg ble stoppet gjorde at helheten i resonnementet ble ikke med. Jeg er overhode ikke interessert i å ha fokus mot Odd Eriksen. Han er ikke alene om kulturen. Det er temaet politikk og likestilling jeg ville ta opp, sier Valle.

 KRITISERER:  Marius Meisfjord Jøsevold (Sv) mener May Valle ikke tok opp saken på riktig måte. Foto: skjermdump
KRITISERER: Marius Meisfjord Jøsevold (Sv) mener May Valle ikke tok opp saken på riktig måte. Foto: skjermdump Vis mer