«Mayday, mayday»

Brått og uten forvarsel fløy SAS-flyet inn i en haglstorm som var så kraftig at det ble bulker i vingene og hull i flynesa. Kapteinen slo mayday-alarm til tårnet i Helsinki. Dette var den mest dramatiske av to nye SAS-nødlandinger i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed har det vært seks nødlandinger med SAS-fly i løpet av de siste 16 dagene.

De 63 passasjerene i SK 1700 fra Arlanda i Sverige til Helsinki i Finland fikk en lite hyggelig overraskelse da MD-81-flyet skulle gå ned for landing i Helsinki. Hagltreffene på flyet var så kraftige at vingene fikk bulker, flynesa fikk et hull og det ytterste laget av frontruta sprakk.

Haglstorm

- Ved 17-tida, da flyet var i 15000 fots høyde, kom det plutselig inn i et kraftig uvær, med haglstorm. Kapteinen kontaktet tårnet med en mayday-alarm, og ba om å få skifte kurs ut av stormen, sier flygeleder Timo Suorto på tårnet i Helsinki.

SAS-nødlandinger

Fire andre SAS-fly har måttet nødlande siden 5. juli:

5. juli måtte en Fokker 50 på vei mellom Bardufoss og Evenes snu med 23 passasjerer fordi den ene motoren sluttet å virke.6. juli måtte et MD-87-fly på vei til Storbritannia med 66 passasjerer nødlande på Sola grunnet en instrumentfeil som viste overoppheting av en motor.13. juli vendte en Boeing 767 fra Singapore til Bangkok tilbake til Singapore med 190 passasjerer. Årsaken var en indikasjon om feil på høyderoret.

17. juli måtte et SAS-fly på vei fra Gardermoen til Stockholm snu etter bare fem minutter i lufta på grunn av røyklukt i kabinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer