TILBAKEKALLES: Den gule edderkoppen, som blant annet er vanlig i USA, er tiltrukket av hydrokarbonene i bensinen og klarer å komme inn i bensintanken på Mazda 6 sedan. Foto: Myhre, Rune /Dagbladet.
TILBAKEKALLES: Den gule edderkoppen, som blant annet er vanlig i USA, er tiltrukket av hydrokarbonene i bensinen og klarer å komme inn i bensintanken på Mazda 6 sedan. Foto: Myhre, Rune /Dagbladet.Vis mer

Mazda tilbakekaller biler på grunn av edderkoppfare

Bilprodusenten må tilbakekalle 42 000 biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edderkopper har lagt sin elsk på Mazdas bensintank. Dermed må den japanske bilprodusenten tilbakekalle 42 000 biler.

Den gule edderkoppen, som blant annet er vanlig i USA, er tiltrukket av hydrokarbonene i bensinen og klarer å komme inn i bensintanken på Mazda 6 sedan. Der inne kan den lage et edderkoppnett som blokkerer luftstrømmen som kan føre til brannfare, melder CNN.

Mazda har foreløpig ikke fått meldinger om branner som har startet på grunn av dette. Bilprodusenten har vært klar over problemet da de planla designen, men likevel klarer noen edderkopper å finne en vei inn.

Det er ikke første gang Mazda har måttet tilbakekalle biler på grunn av problemene med edderkopper. I 2011 ble 65.000 Mazda 6 sedan-biler tilbakekalt av akkurat samme grunn.

(NTB)