Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mazyar Keshvari pågrepet: - Siktet for grove trusler med våpen

Frp-politiker Mazyar Keshvari ble i helgen pågrepet, siktet for grove trusler med våpen, ifølge VG. Stortingspolitikeren nekter straffskyld.

PÅGREPET: Politiet opplyser at de har pågrepet en stortingspolitiker og siktet vedkommende for utøvelse av grove trusler. Dagbladet er kjent med at det dreier seg om den profilerte Frp-politikeren Mazyar Keshvari. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
PÅGREPET: Politiet opplyser at de har pågrepet en stortingspolitiker og siktet vedkommende for utøvelse av grove trusler. Dagbladet er kjent med at det dreier seg om den profilerte Frp-politikeren Mazyar Keshvari. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på mail: 2400@db.no, TLF: 24 00 00 00

Stortingspolitiker Mazyar Keshvari (Frp) ble pågrepet av politiet i helga, siktet for grove trusler.

- Jeg kan bekrefte at en politiker i helgen ble pågrepet for utøvelse av trusler. Politiet jobber nå med å kartlegge nærmere hendelsesforløpet her, men av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gå i detaljer om grunnlaget for siktelsen, sier politiadvokat Tea Sletto Øverseth ved Øst politidistrikt til Dagbladet.

Det var VG som først omtalte saken. Ifølge avisa involverer truslene bruk av våpen.

Ifølge avisa skal fornærmede ha opplevd «det som at Keshvari bedrev en form for «russisk rulett» med et håndvåpen.»

Politiadvokat: Tea Sletto Øverseth. Foto: Politiet
Politiadvokat: Tea Sletto Øverseth. Foto: Politiet Vis mer

Fornærmede skal være en kvinne, som ifølge VG selv varslet politiet. Det skal videre ha blitt gjort beslag av våpen i Keshvaris bolig.

- Konkret hendelse

Øverseth opplyser at politikeren ble pågrepet i helgen, og at vedkommende ble holdt i politiarrest fram til søndag kveld.

Øverseth sier til Dagbladet at siktelsen tar utgangspunkt i en konkret hendelse, men ønsker ikke å gå i detalj på hva som skal ha skjedd.

Keshvari er siktet for brudd på straffelovens paragraf 264 og 263. Siktelsen gjelder grove trusler, med en strafferamme på tre års fengsel.

Erkjenner ikke straffskyld

Keshvaris forsvarer, advokat Bjørn Stordrange, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet, utover at han bekrefter at Keshvari ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen.

- Jeg har ikke noe mer å si om saken, sier Stordrange.

Parlamentarisk leder i Frp, Hans Andreas Limi, sier til Dagbladet at de er kjent med siktelsen mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari.

- Siktelsen mot Keshvari er svært alvorlig. Vi vet han har vært gjennom mye i det siste halvåret, og at han har hatt det tungt. Nå må politiet få tid til å gjøre jobben sin, sier Limi til Dagbladet.

Limi hadde mandag flere møter om saken med andre sentrale personer i Fremskrittspartiet.

I straffelovens paragraf 263 heter det at «den som i ord eller handling truer med straffbar atferd under slike omstendigheter at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år.»

I paragraf 264, som omhandler grove trusler, heter det at «grove trusler straffes med fengsel inntil 3 år. Ved avgjørelsen av om trusselen er grov skal det særlig legges vekt på om den er rettet mot en forsvarsløs person, om den er fremsatt uprovosert eller av flere i fellesskap, og om den er motivert av fornærmedes hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse, religion, livssyn, homofile orientering eller nedsatte funksjonsevne.»

Bedragerisiktet

Det ble i høst kjent at Keshvari har fått store summer utbetalt som følge av feilaktige reiseregninger.

I november ble det kjent at Keshvari var formelt siktet for grovt bedrageri, som har en strafferamme på seks års fengsel. Frp-toppen har erkjent forholdene, og har lovet å tilbakebetale pengene.

- Jeg vil be min familie, kollegaer, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært krevende og vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Dette er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste, skrev Keshvari i en SMS til Dagbladet i desember.

Rune Skjold, som leder etterforskningen av bedragerisaken som leder av seksjonen for økonomi- og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, sier til Dagbladet mandag at han ikke er kjent med at Keshvari har blitt pågrepet i en annen sak. Han sier det foreløpig ikke er noe som knytter det ferske forholdet med etterforskningen av reiseregning-saken.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!