MC- stunt i 303 km/t

Politiet er sjokkerte over motorsyklisten som filmet stuntene sine mellom Arendal og Grimstad i svimlende 303 kilometer i timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoen med galskapskjøringen finner du her!

-  Det er trist å se hvor uansvarlig det går an å være overfor seg selv og andre. Det er et under at ingen liv gikk tapt under denne kjøreturen, sier stasjonssjef ved Arendal politistasjon, Jan Sverre Krogstad til Dagbladet.

Ifølge Agderposten går videoen i omløp som underholdning på Internett, og har fått navnet «Arendal - Grimstad på to minutter».

Den viser en motorsyklist som leker med døden bortover E18, helt opptil 303 kilometer i timen. Det vil si 90 meter i sekundet.

En ny samfunnstrend

Motorsyklisten kjører også på bakhjulet i 180 kilometer i timen, og skjener over i det andre kjørefeltet flere ganger.

-  Dette er et eksempel på en trend i samfunnet, der det dreier seg om å vise seg fram mest mulig gjennom ekstreme stunt gjennom skrytevideoer. Men jeg synes det kan gjøres på andre steder enn offentlige veier, sier Krogstad til Dagbladet.

-  Hvordan skal dere hindre at slikt skjer?

-  Har du hørt om politibiler som kjører i 303 kilometer i timen? Vi kan ikke gjøre annet enn å holde vanlige kontroller, og prøve å stoppe det slik, sier Krogstad.

Sjokkert trafikklærer

Det har vært flere stygge dødsulykker langs denne strekningen, og han vil prioritere kontroller på denne strekningen framover. Dersom denne syklisten hadde blitt tatt, ville han fått ett år i fengsel og et beslaglagt førerkort.

Krogstad forteller at han har vært borti liknende stunts tidligere, men aldri noen så halsbrekkende. Han frykter at trenden med skrytevideoer vil utvikle seg videre, og at personene vil prøve å overgå hverandres stunt.

Også trafikklærer Frode Terkelsen i Arendal ble sjokkert over videoen.

-  Jeg er oppgitt og sjokkert over at det finnes slik idiotkjøring her. Det er ren og skjær flaks at det ikke går galt, sier han til Agderposten.

VILLMANN I TRAFIKKEN: Denne motorsyklisten filmet seg selv mens han kjørte i opptil 303 kilometer i timen i denne videoen som nå verserer på nettet.