MC-Bande arrestert på Gardermoen

Denne helgen skulle den islandske MC-klubben bli fullverdige Hells Angels-medlemmer. På Gardermoen ventet politiet.

FOTO: zu dapd-Text/Scanpix
FOTO: zu dapd-Text/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Den islandske motorsykkelklubben MC Iceland, har siden 2002 vært prøvemedlemmer av Hells Angels, bedre kjent under begrepet «prospects».

Denne helgen skulle de tas opp som fullverdige medlemmer, og det skulle skje i Norge. Da reisefølget fra Island ankom Gardermoen, ble de pågrepet av norsk politi.

Skjerpet kontroll
Det bekrefter vaktleder ved politiet på Gardermoen overfor Dagbladet.

- Vi tar hver dag inn flere personer til yterligere kontroll. Om noen timer vil vi avklare om de vi i dag tok inn blir sluppet fri eller pågrepet.

Onsdag denne uken ble det stedt ut en deklarasjon i det islandske parlamentet at innsatsen mot organisert kriminalitet skal ytterligere skjerpes. Deklarasjonen kom som en følge av at islands politi ba om økte midler i kampen mot en etablering av Hells Angels på Island.

President for MC Iceland, Einar Ingi Marteinsson, sa i etterkant av diskusjonen i det islandske parlamentet, at hans organisasjon aldri har vært betegnet som en klubb.

Ulovlig arrestert
Flere av medlemmene i MC Iceland har en kriminell fortid. I fjor ble sju tidligere og nåværende medlemmer tilkjent en erstatning pålydende 100 000 islandske kroner hver, etter at politiet ble kjent skyldig i en ulovlig arrestasjon av klubbmedlemmer.

Arrestasjonene skjedde i kjølvannet av en voldsepsiode i klubbhuset, én person skal ha blitt jult opp av flere MC Iceland-medlemmer. Einar Ingi Marteinsson var blant de som ble arrestert og fikk erstattning.

Noen av de som ble pågrepet i dag, bar vester med MC Icelands klubbsymbol.

Etter det Dagbladet kjenenr til, er Einar Ingi Marteinsson blant de som ble pågrepet på Gardermoen. Advokat Morten Furuholmen har tidligere hatt HA-lederen Leif Ivar Kristiansen som klient og skal i følge sikre kilder Dagbladet har snakket med, også representere Einar Ingi Marteinsson.

(Dagbladet kommer tilbake med mer.)