MC-bande tatt i politirazzia

29 personer ble innbrakt da politiet slo til mot Union MCs lokaler ved Fana i dag tidlig. Politiet fant både narkotika og våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Razziaen ble gjennomført av politiet i Fana klokka 0730 i morges.

- Jeg kan bekrefte at 29 mennesker er innbrakt etter razziaen. Rundt 14 av dem er å regne som pågrepet. De andre er tatt med inn for en sjekk, sier lensmann Norvald Visnes til Dagbladet.no.

Han sier at MC-klubben har tilknytning til Hells Angels.

Skulle ha fest

Politiet skulle i utgangspunktet gjennomføre en razzia hos to personer som hadde samme adresse som MC-klubben. Razziaen var planlagt i noen dager, og politiet hadde skaffet seg rettslig kjennelse til å gjennomføre husransakelsen.

- Klubben skulle ha fest lørdag kveld. Det var ankommet svært mange personer allerede fredag. Det ble gjort beslag både på personer og i lokalene. Vi fant både narkotika og gjorde et våpenbeslag, sier Visnes.

- Dette er en klubb vi forbinder med kriminell virksomhet.

Han ønsker ikke å gå ut med hvor mange politifolk som deltok i razziaen.

Trakassering

Union MC Bergen har tidligere avvist på det sterkeste at de selger narkotika eller driver med annen kriminalitet. I et intervju med Bergens Tidende i august i fjor slo de tilbake mot narkoanklagene.

- Det er trakassering hvis politiet påstår at vi driver med salg av narkotika. Det er det verste jeg har hørt. Vi tar avstand fra narkotika og kriminalitet. Vårt mål og vår profil er å være greie gutter. Vi er en gjeng kamerater som kjører Harley Davidson, og som bare ønsker å ha det stille og rolig, sa Union MC-medlemmet «Bønny».

Klubben innrømmet i samme intervju at de ble oppfattet som en supporterklubb for Hells Angels, og at de deltok på de samme festene og vanket i samme miljø som HA-medlemmer.