Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

MC-bandene inntar bygda

Med rautende kyr som tilskuere og åker og eng som bakteppe ble tre drapsettersøkte Outlaws-medlemmer pågrepet på en gård i Øvre Eiker. Noen kilometer unna planlegger Hells Angels-sympatisører å starte klubb. Er det rart bygdefolket skjelver?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Øvre Eiker i Buskerud, en kommune med 15000 innbyggere og Hokksund som sentrum. En knapp times kjøring fra Oslo. Ikke før hadde de fått nynazistene ut døra, før to av verdens mest kriminelle motorsykkelbander banket på. Outlaws og Hells Angels-sympatisørene Norsemen MC Eastward er på boligjakt i Bygde-Norge.

- Detta er noe forferdelig styggedom. Få dem vekk! For enhver pris! sier Odd Borgen, lokalpatriot og stolt innbygger av Øvre Eiker.

Outlaws på gårdsbesøk

Fredag var politifolk fra det lokale lensmannskontoret på en tilfeldig kjøretur. Plutselig så de fire mannfolk, dresset opp i full Outlaws-mundur.

Outlaws og Henki «Holm» Hansen forsvant fra fedrelandet etter at bandekrigen nådde et klimaks med påfølgende fredserklæring i 1997.

Plutselig dukker MC-gutta opp på et gårdstun noen kilometer fra Hokksund sentrum. En spanjol (38), en belgier (24), en amerikaner (29) og en Oslo-mann (37) ble pågrepet og id-sjekket. Utlendingene var ettersøkt av Interpol.

De er mistenkt for drapet på spanjolens svoger, Outlaws-medlemmet Jan Wouters, 2. april i Belgia. Amerikaneren ble utvist, spanjolen og belgieren sitter fengslet - de blir begjært utlevert av belgiske myndigheter. Nordmannen ble sluppet, bøtelagt for besittelse av litt dop.

Forfjamset politi

Dagbladet får bekreftet at både kommunen og politiet i flere måneder har visst at Outlaws er på boligjakt i Øvre Eiker. Gården bandemedlemmene ble pågrepet på, var plukket ut som klubbens nye lokaler. På gården bor gårdeierens sønn, en mann i 20-årene som nå sitter varetektsfengslet mistenkt for et Securitas-ran på Buskerud storsenter tidligere i år. Låven skal være innredet som festlokale, og planen var å arrangere fest for 200 Outlaws-medlemmer.

På lensmannskontoret i Hokksund sitter lensmann Trygve Morken og lensmannsførstebetjent Svein Hagen og lurer på hvorfor akkurat de skulle få bandene i fanget.

- Vi var jo helt uforberedt på dette, og har overhodet ingen kjennskap til internasjonale MC-bander, sier førstebetjent Hagen. Nå har de fått hjelp av MC-gruppa til Kripos og spesialister fra Oslo politikammer.

Reguleringstrikset

Jordbrukskommunen skulle altså ikke bare klare seg med én MC-bande. For en måned siden avslørte Drammens Tidende at Hells Angels-sympatisørene Norsemen MC Eastward hadde kjøpt Eiker Gjestegaard. Bygdefolket er livredd for at det tradisjonsrike spisestedet nå skal invaderes av mannfolk med vikinghjelm og øks som symbol.

Da sa ordfører Anders B. Werp og resten av kommunestyret i Øvre Eiker stopp. Sist uke gjennomregulerte de eiendommen.

- Eiker Gjestegaard kan ifølge den nye reguleringen ikke gjerdes inn, den skal ikke benyttes til klubblokaler, lagring, verksted, overnatting eller kontorer. Området skal også være tilgjengelig for allmennheten, sier ordfører Werp. Han understreker at kommunen ikke har fått bekreftet at lokalene skal brukes til kriminelle aktiviteter, men sier at kommunen har fått «signaler» om at en MC-etablering er på vei. Innbyggerne i Øvre Eiker frykter det verste.

- Sånne folk er jo ofte kriminelle. Uskyldige kan komme midt oppi slåsskamper og skyting. Sånt vil vi ikke ha her i Hokksund, mener Hilde Lobben.

Ordfører Anders B. Werp skal møte lederen i justiskomiteen, Kristin Krohn Devold, til uka.

- Jeg vil be om at lovforbudet mot å etablere MC-klubber i tettbebygde strøk også skal gjelde grissgrendte strøk, sier han.

<B>OUTLAWS</B> På denne gården i Øvre Eiker mener kommunen og politiet at Outlaws planlegger å etablere seg med klubblokaler.
BRÅTT PÅ:</B> Lensmann Trygve Morken og lensmannsførstebetjent Svein Hagen i Øvre Eiker fikk plutselig to MC-bander i fanget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling