MC-bander overvåker politiet

Da politiet i Trøndelag beslagla mobiltelefoner fra MC-gjenger, fant de navn og telefonnummer på flere politifolk på telefonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er klar over at vi blir registrert, men ikke hvorfor slik informasjon blir samlet, sier lensmann Geir Ove Heir i Verdal til Adresseavisen.

- Det faktum at vi blir kartlagt av dette miljøet, gjør at vi med jevne mellomrom vurderer trusselbildet i forhold til våre medarbeidere og deres familier. Foreløpig sitter vi ikke med informasjon som tyder på at medarbeidere er utsatt for trusler eller sjikane, sier Heir.

Politiet i Nord-Trøndelag har satset sterkt på å uroe omsetnings- og distribusjonsmiljøet for narkotika. Dette har resultert i at nærmere 30 personer er pågrepet. Halvparten av dem hører ifølge lensmann Heir til det kriminelle MC-miljøet i distriktet.

Under disse aksjonene har politiet beslaglagt mobiltelefoner der de finner navn og telefonnummer til politifolk lagret.

Tilsvarende kartlegging av politifolk har tidligere skjedd i Trondheim. Også i Oslo har det vært kjent at

MC-bander overvåker politifolk

.

Hells Angels har

innrømmet at politifolk blir kartlagt.

Lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, mener at lovverket som skal avskrekke kriminelle fra å kartlegge og true politifolk, er for dårlig. Forbundet vil se nærmere på dette, sier han. Johannessen mener at trusler og vold mot politiet generelt blir behandlet særdeles lite strengt i rettsapparatet.

(NTB)