MC-bander overvåker politifolk

Polititjenestemenn som jobber med det kriminelle MC-miljøet i Norge, frykter nå for sikkerheten til både seg selv og sine familier, etter at medlemmer av Hells Angels har begynt en grundig kartlegging av hvem i politiet som stikker kjepper i hjulene for dem. Politiet frykter rene hevnaksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentrale kilder bekrefter overfor Dagbladet at Hells Angels jobber med å skaffe seg en oversikt over

  • Navnene til de aktuelle polititjenestemennene
  • Hvor de bor
  • Deres barn, ektefeller og annen nær familie

Hells Angels skal også være i ferd med å planlegge «tiltak» mot de aktuelle personene i politiet, trolig i første rekke de som jobber med etterretning innen MC-miljøene.

Dagbladet får opplyst at politiet ser på situasjonen som meget alvorlig. Flere av de involverte frykter nå for sikkerheten til både seg selv, barna sine og annen nær familie.

Hittil skal imidlertid ingen konkrete trusler være framsatt.

Forbannet

Det skal være flere episoder de siste to- tre månedene som har gjort Hells Angels-miljøet så forbannet at de nå vil ta hevn.

Seinest forrige helg arresterte politiet et medlem av Hells Angels på et Harley-Davidson-arrangement på Youngstorget i Oslo. Arrangementet var åpent, men det var ikke tillatt å bære vester med klubbmerker. Et Hells Angels-medlem ignorerte påbudet, og nektet å forlate stedet. Politiet pågrep ham foran øynene på store deler av MC-miljøet på Østlandet, og dette skal ha blitt oppfattet som et «tap av ansikt».

I slutten av juli nektet politiet den Hells Angels-sympatiserende klubben Norsemen å arrangere en sommerfest like i nærheten av der den rivaliserende klubben Outlaws skulle ha treff samme dag.

Det internasjonale Outlaws-treffet ble også sterkt amputert, etter at politiet pågrep en rekke britiske festdeltakere på Gardermoen og sendte dem med første fly hjem.

Tidligere i sommer ble Hells Angels mistenkt for å ha vært oppdragsgivere for drapet på en 36 år gammel mann i Tokke i Telemark.

Tause

Kilder Dagbladet har vært i kontakt med, forteller om et «forbanna» HA-miljø som mener politiet blander seg opp i ting de overhodet ikke har noe med. Dette skal etter sigende være nok til at de nå planlegger hevn.

Trolig konsentrerer de seg om en håndfull tjenestemenn som i hovedsak er stasjonert i Oslo politidistrikt.

Kriminalsjef Roger Andresen ved Oslo politidistrikt ville i går kveld ikke kommentere saken.

KARTLEGGER: Folk i MC-miljøet kartlegger polititjenestemenns familieliv.