MC-fest stormet av 65 politifolk

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Med en styrke på 65 mann slo politiet i går til mot motorsykkelklubben Union MC i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant dem som ble pågrepet, var Hells Angels-medlemmet Arne Vorkinslien (37). Mannen, som er dømt til 16 års fengsel etter norgeshistoriens største amfetaminbeslag, ble sammen med flere andre tatt i razziaen mot motorsykkelklubben.

Aksjonen mot klubben, som holder til i en stor murbygning i Osveien 16 i bydelen Fana, skjedde klokka 7.30 i går morges. Aksjonen var et resultat av grundig spaning.

29 pågrepet

Under aksjonen ble i alt 29 personer tauet inn til avhør. 14 personer ble siktet for besittelse eller omsetning av narkotika. Én er siktet for besittelse av våpen og én for heleri.

Union MC hører til sfæren rundt Hells Angels i Norge og skal ha søkt om opptak som såkalte prospects. Klubben hadde invitert til vårfest i lokalene som ligger ved en elv og bak en port med piggtråd over, et steinkast fra Midttun barneskole. Da politiet gikk til angrep mot bygningen, var det 26 personer inne. Alle ble tatt med til Bergen politikammer i sentrum.

- Vi registrerte at det kom mange tilreisende, personer som tilhører kriminelle organisasjoner flere steder i landet. Under aksjonen ble det beslaglagt narkotiske stoffer og et skytevåpen, sier lensmann Norvald Visnes i Fana lensmannsdistrikt.

Amfetamin og hasj

Lensmannen vil ikke oppgi hvor store mengder stoff som er beslaglagt, men etter det Dagbladet erfarer, er det mindre mengder med amfetamin og hasj som ble funnet i klubblokalene og på de fleste personene som var der.

- Det er en prioritert oppgave for oss å unngå at det blir etablert en HA-klubb i Bergen, sier politiinspektør Asbjørn Braanaas i Bergen politidistrikt.

Advokat Gunhild Lærum sier at hennes klient, HA-medlemmet Arne Vorkinslien, ble pågrepet da han lå og sov på et hotellrom i Bergen i går formiddag.

- Min klient opplever at politiet fotfølger ham overalt, men de fant ingenting på ham, i hotellrommet eller bilen han disponerer, sier Lærum.

Borgarting lagmannsrett dømte Vorkinslien til 16 års fengsel for smugling av hele 98,3 kilo amfetamin like før påske. Han anker til Høyesterett over straffeutmålingen.

TILDEKKET: Tjenestemennene dekket seg til med hetter for å skjule sin identitet overfor motorsykkel-miljøet.
RAZZIA: I alt 29 personer ble tatt med til avhør etter politiaksjonen.