MC-fører kolliderte med lastebil

Døde på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 45 år gammel motorsykkelfører omkom momentant da han traff en lastebil i nærheten av hjemstedet Ask på Gjerdrum i Akershus.

- Meldingen kom inn klokka 15.47. 45-åringen var på vei langs Gjerdrumsveien mellom Kløfta og Ask, og kom i en høyresving over i motgående kjørefelt. Han traff lastebilen og døde på stedet, opplyser operasjonsleder Trond Aune ved Romerike politidistrikt overfor Dagbladet.no.

Lastebilsjåføren er i sjokk etter ulykken og blir nå tatt hånd om av Lastebileierforbundets kriseteam. Ifølge Aune har han ikke fått førerkortet beslaglagt; det betyr at politiet utelukker at han hadde skyld i ulykken.

Årsaken til ulykken er ikke brakt på det rene, men ifølge operasjonslederen er det dårlig veidekke på stedet; blant annet er veien hullete.

- Tekniske etterforskere har vært på stedet og har nå avsluttet sitt arbeid. Jeg vil ikke uttale meg mer om den mulige årsaken før etterforskningsresultatet foreligger, sier Trond Aune til Dagbladet.no.

- På bildet vi har sett, ser motorsykkelen nærmest uskadd ut. Hvordan henger det sammen?

- Jeg har en formening om årsaken til det, men vil ikke si noe om det nå, sier Trond Aune til Dagbladet.no.

Veien var stengt mens de tekniske undersøkelsene pågikk på ulykkesstedet rett øst for Ask, men er nå åpnet igjen.

OMKOM MOMENTANT: Den 45-årige motorsykkelføreren døde på stedet etter sammenstøtet med lastebilen, som kom i motsatt retning. Foto: DAN ÅSEN HANSEN/SCANPIX
OMKOM MOMENTANT: Den 45-årige motorsykkelføreren døde på stedet etter sammenstøtet med lastebilen, som kom i motsatt retning. Foto: DAN ÅSEN HANSEN/SCANPIX Vis mer
MC-fører kolliderte med lastebil