MC-gjengene vokser i Norge

Proffere og mer kriminelle enn tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kriminelle MC-miljøet i Norge vokser. Hells Angels (HA) fikk sin syvende avdeling i Norge denne helgen.

Ifølge Kripos er Hells Angels et kriminelt internasjonalt nettverk med drøyt 250 avdelinger og nær 3.000 medlemmer i mer enn 25 land.

Under en fest i klubbens lokaler i Oslo i helgen ble den tidligere klubben Norsmen den sjuende fullverdige HA-avdelingen. Klubblokalet ligger i Øvre Eiker, men den nye klubben heter Hells Angels MC Drammen, skriver Aftenposten.

Utvidelsen skjer bare et år etter at Hells Angels fikk en ny avdeling i Tromsø.

De rivaliserende kriminelle MC-gjengene Outlaws, Bandidos og Coffin Cheaters er også på fremmarsj, og under paraplyen til de fullverdige MC-avdelingene vokser det fram en rekke supporterklubber, skriver avisen, ifølge NTB.

-Bekymringsfullt

I Norge har Hells Angels nå 80-90 fullverdige medlemmer fordelt på klubber over hele landet, i tillegg til et stort antall supportere. Ifølge Kripos er rundt 70 prosent av medlemmene straffedømt.

Leder i avdelingen for taktisk etterforskning i Kripos, Atle Roll-Matthiesen, sier utviklingen er bekymringsfull.

ØKER I NORGE: Hells Angels fikk ny avdeling i Drammen i helga. Dermed øker den beryktede MC-klubben i Norge. FOTO: Berthold Stadler/AFP
ØKER I NORGE: Hells Angels fikk ny avdeling i Drammen i helga. Dermed øker den beryktede MC-klubben i Norge. FOTO: Berthold Stadler/AFP Vis mer

- Jeg mener den kriminelle virksomheten ikke er redusert, selv om det er færre domfellelser for alvorlig kriminalitet knyttet til MC-organisasjonene. Vi har det nasjonale etterretningsansvaret, og ser hva som rører seg. MC-gjengenes medlemmer blitt mer profesjonelle etter tidligere avsløringer, samtidig som politiet har måttet ta valg, sier Roll-Matthiesen til avisen og viser til proriteringer som blant annet ransmiljøet og de kriminelle pakistanske gjengene.

Den ferskeste utvidelsen av Hells Angels skjer ganske nøyaktig ti år etter at HA-medlemmer gjennomførte bombeangrepet mot klubbhuset til den rivaliserende MC-gjengen Bandidos i nettopp Drammen.

En tilfeldig forbipasserende kvinne omkom.