MC-kriminelle får militæropplæring

Hastemøte om sikkerhetsbransjen hos politidirektøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politidirektør Ingelin Killengren har innkalt ledelsen ved Oslo politikammer til et hastemøte fredag om tiltak mot den tvilsomme delen av sikkerhetsbranjsen, som omtales i den hemmeligstemplede politirapporten TV2 nylig fikk tilgang til.

Politimyndighetene er innstilt på å stramme inn sikkerhetsbransjens virksomhet over hele landet, ikke bare Oslo, sier Killengren til TV 2.

Onsdag kveld avslørte TV 2 at et kjernemedlem i det paramilitære miljøet på Østlandet også driver opplæring av rekutter til den kriminelle MC-organisasjonen Outlaws.

Mannen er omtalt i den hemmeligstemplede politirapporten om utglidningen i sikkerhetsbransjen.

TV 2s bilder viser at en gruppe unge menn kommer til Outlaws klubblokaler i Ullensaker på kvelden og får militærlignende trening i et grustak utenfor lokalene. Mannen med en sentral rolle i politirapporten, leder treningen av Outlaws.

I et intervju med TV 2 for to uker siden, sier han at politiet trolig betegner han som paramilitær eller leiesoldat.

Lensmann Morten Huse i Ullensaker kjenner ikke til militærøvelsene hos Outlaws, men han har fulgt tett oppbyggingen av de kriminelle MC-miljøene.

- Det er en gjeng på nærmere 20 ungdommer fra Øvre Romerike som som nå utgjør supportergjengen til Outlaws under navnet Black & White crew. De fleste er småkriminelle, og vi kommer ikke til å se på at denne rekrutteringen skjer, sier lensmannen.

 SJEKKER:  Politiet sjekker identiteten til utenlandske Outlaws-medlemmer i forbindelse med et MC-treff i Buskerud rette etter tusenårsskiftet. Arkivfoto: Scanpix.
SJEKKER: Politiet sjekker identiteten til utenlandske Outlaws-medlemmer i forbindelse med et MC-treff i Buskerud rette etter tusenårsskiftet. Arkivfoto: Scanpix. Vis mer

Derfor kan det ventes politiaksjoner framover.  Politiet har registert en markert oppbygging den siste tiden av miljøene rundt Hells Angels, Bandidos og Outlaws.

TAR SIKKERHET PÅ ALVOR: Onsdag holdt politidirektør Ingelin Killengren foredrag for Næringslivets Sikkerhetsråd. Fredag har hun innkalt ledelsen ved Oslo politikammer for å drøfte tilstanden i sikkerhetsbransjen.