MC-menn fengslet for Tokke-drapet

De to Hells Angels-medlemmene som er siktet for drapet på en 36 år gammel mann i Tokke, ble i kveld fengslet i åtte uker. Begge nekter enhver befatning med drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MC-menn siktet for overlagt drap

John Christian Elden, 23-åringens forsvarer, har allerede varslet at han vil påkjære kjennelsen fra forhørsretten.

Både 23-åringen og 22-åringen benektet i retten i dag ethvert kjennskap til likvideringen og drapsforsøket i Tokke i Telemark. De to er siktet for drapet på en 36 år gammel mann.

I kveld ble begge de to siktede Hells Angels-medlemmene varetektsfengslet i åtte uker.

-De to har fått brev- og besøksforbud de fire første ukene. I denne perioden vil de heller ikke få lov til å se og høre hva aviser, TV og andre medier melder om saken, sier politiadvokat Jon Borgen fra Skien politidistrikt til NTB.

23-åringen har forklart at han ikke har noe kjennskap til den drepte 36-åringen eller til drapet. Han har også nektet for at han var i Telemark på drapstidspunktet.

Heller ikke hans 22 år gamle kamerat erkjente straffeskyld da han skulle forklare seg i retten litt senere i ettermiddag.

22-åringen nektet å forklare seg, men hans advokat. Tor Erling Staff, mener at siktelsen ikke holder mål:

- Siktelsen er ikke tilstrekkelig spesifisert. Vi har ikke fått vite hva den enkelte av de to skal ha gjort, og politiet forusetter bare at det er to som skal ha gjort dette sammen. Det er heller ikke belegg for å si at et eventuelt drap er gjort med overlegg, sier Staff.

En stjålet Mercedes knytter de to mennene til drapet. Politiets teori er at de sammen stjal den svarte bilen i Stavanger og kjørte til Telemark. Der skal de ha likvidert en 36-åring som de dumpet i Kjønnesviksvannet ved riksvei 45. Samme dag - 22. juni - skal de ha skutt og såret en 27-åring.

Etter rettsmøtet avviste forsvarer John Christian Elden at 23-åringen kjenner den drepte. Elden vil ikke kommentere om hans klient noen gang har møtt den drepte og den sårede.

Begge mennene skal ha tilknytning til MC-miljøet rundt Hells Angels. 23-åringen skal ha vært en «prospect» og 22-åringen en «hangaround» i den beryktede motorsykkelgjengen. Ifølge VG mistet de drapssiktede statusene sine i HA to dager etter drapet. De ble fratatt ryggmerkene og sparket ut i unåde.

Politiets teori er at mennene dro til Telemark for å rydde opp i narkobråk på oppdrag fra personer i HA-miljøet. Tiden etter drapet har de siktede oppholdt seg i Tyrkia. De ble pågrepet uten dramatikk da de landet på Sola lufthavn i går formiddag.