MC-menn siktet for overlagt drap

En 22 år gammel «prospect» og en 26-årig «hangaround» i Hells Angels er siktet for overlagt drap på en 36 år gammel Hells Angels-sympatisør, og for å ha skutt en 27-åring i Telemark. Mennene knyttes til drapet gjennom en stjålet Mercedes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MC-menn fengslet for Tokke-drapet

De to mennene ble arrestert i går, da de landet på Sola flyplass utenfor Stavanger. 22-åringen som er prospect (såkalt prøvemedlem i Hells Angels) og 26-åringen (som har status som hangaround i Hells Angels i Stavanger) hadde avbrutt en chartertur i Tyrkia. Årsaken var at de gjennom venner i Norge hadde fått høre at politiet jaktet på dem.

Da de kom hjem i går, ble de umiddelbart arrestert.

Advokat John Christian Elden, som forsvarer 26-åringen, stiller seg undrende til politiets siktelse for overlagt drap.

- Så langt jeg kan se, er det ikke grunnlag for å sikte min klient for overlagt drap, sier han.

Mercedes

Dagbladet får bekreftet av kilder i politiet at det var opplysninger om Mercedesen som var sett av flere vitner i Tokke, som førte til arrestasjonen av de to mennene.

Mercedesen var sett i området hvor den drepte 36-åringen ble funnet i bagasjerommet i en Jeep Grand Cherokee som var dumpet i Kjønnesviksvannet ved riksvei 45 lørdag 24. juni.

En 27 år gammel mann, som var skutt og såret, ble funnet i veikanten like ved av nederlandske turister den 22. juni ved 7-tida. Mannen ligger nå på sykehus med politiovervåkning.

Bilen skal noen dager før drapet ha blitt stjålet i Stavanger. Politiet har også opplysninger om at de drapssiktede mennene skal ha lånt bilen.

MC-menn

Begge de siktede nekter enhver form for straffskyld. Men etter det Dagbladet erfarer, skal mennene overfor politiet ha kommet med noen innrømmelser.

De to drapssiktede skal ha kjørt fra Stavanger i ens ærend for å møte 36-åringen, som ble skutt og drept, og 27-åringen som overlevde drapsforsøket.

Dagbladet har opplysninger som tyder på at de to mennene fra Jæren hadde i oppdrag å inndrive narkotikagjeld.

I natt fikk Dagbladet bekreftet at politiet jakter på flere personer tilknyttet Hells Angels-miljøet.

Var kjent

I dag blir de framstilt for varetektsfengsling i Sandnes forhørsrett. Politiadvokat Jon Borgen kommer til å kreve at mennene blir varetektsfengslet for åtte uker med brev- og besøkskontroll.

22-åringen som har status som prospect i Hells Angels er ikke kjent av politiet for kriminelle handlinger. Men som prøvemedlem i organisasjonen var han kjent av spesialetterforskerne i politiet som jobber med organisert kriminalitet.

26-åringen er tidligere straffedømt.

Nå risikerer mennene opptil 21 års fengsel, dersom de blir dømt for overlagt drap.

- Ikke planlagt

Etter hva Dagbladet erfarer, er det ikke opplysninger i saken som dokumenterer at drapet på 36-åringen og drapsforsøket på 27-åringen var en planlagt handling.

Men det synes å være på det rene at de siktede reiste fra Stavanger i en stjålet Mercedes, for å møte de to mennene fra Skien, som begge var knyttet til MC Libra - en støtteklubb for Hells Angels i Grenland.

Politiet mener alle de involverte kjente hverandre fra tidligere - gjennom Hells Angels.

gunnar.hultgreen@dagbladet.no

leiv.gunnar.lie@dagbladet.no

ottar.jakobsen@dagbladet.no