«MC-president» pågrepet i hasj-opprulling - politiet fant sju skytevåpen

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst seks menn er pågrepet i en større narkotikaetterforskning i regi av Romerike politidistrikt. Flere av de siktede knyttes til et kriminelt mc-miljøer på Østlandet.

- Gjennom en betydelig innsats mot énprosent-klubber på Romerike fant vi opplysninger som ledet til pågripelse og fengsling av en 37 år gammel mann som er Europa-president i miljøet Rock Machine MC samt en mann fra Follo, bekrefter lensmann Morten Huse på Ullensaker overfor Dagbladet.

I tillegg ble fire menn som også knyttes til mc-klubben pågrepet i mandagens aksjon, men er seinere løslatt.

Politiet slo til i en nøye planlagt aksjon under overleveringen av flere titalls kilo hasj, etter det Dagbladet får opplyst. I tillegg har politiet beslaglagt hele sju skytevåpen.

- Konfliktnivået mellom mc-klubbene i Norge er lavere enn i utlandet, men våpenbeslag er likevel bekymringsfullt, sier Huse til Dagbladet.

37-åringen  har vært under etterforskning i lang tid. Han skal tidligere ha hatt bånd til mc-klubbene Outlaws og Gladiators men som i dag framstår som en lederskikkelse i et relativt nytt miljø knyttet til Rock Machine MC. Der har han pleiet kontakt med søsterklubber i utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer