«MC-president» pågrepet i hasj-opprulling - politiet fant sju skytevåpen

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst seks menn er pågrepet i en større narkotikaetterforskning i regi av Romerike politidistrikt. Flere av de siktede knyttes til et kriminelt mc-miljøer på Østlandet.

- Gjennom en betydelig innsats mot énprosent-klubber på Romerike fant vi opplysninger som ledet til pågripelse og fengsling av en 37 år gammel mann som er Europa-president i miljøet Rock Machine MC samt en mann fra Follo, bekrefter lensmann Morten Huse på Ullensaker overfor Dagbladet.

I tillegg ble fire menn som også knyttes til mc-klubben pågrepet i mandagens aksjon, men er seinere løslatt.

Politiet slo til i en nøye planlagt aksjon under overleveringen av flere titalls kilo hasj, etter det Dagbladet får opplyst. I tillegg har politiet beslaglagt hele sju skytevåpen.

- Konfliktnivået mellom mc-klubbene i Norge er lavere enn i utlandet, men våpenbeslag er likevel bekymringsfullt, sier Huse til Dagbladet.

37-åringen  har vært under etterforskning i lang tid. Han skal tidligere ha hatt bånd til mc-klubbene Outlaws og Gladiators men som i dag framstår som en lederskikkelse i et relativt nytt miljø knyttet til Rock Machine MC. Der har han pleiet kontakt med søsterklubber i utlandet.

Rock Machine er en selverklært såkalt énprosentklubb med «lovløse», som av politiet i nærmere 30 land regnes som samlingssted for etablerte kriminelle. Gjennom hasjopprullingen mener politiet at de har avdekket koblinger mellom mc-miljøet og kriminalitet før denne grupperingen rakk å få skikkelig rotfeste på Østlandet.

Rock Machine er blant de mange énprosentklubbene under oppseiling som Kripos tidligere har advart mot.

- Klubben har framstått som under etablering det siste året. Vi tror at vi nå har gitt klubben et hardt slag, sier lensmannen.