MC-president reiste honnør

I over fire år skal Hells Angels-president Leif Ivar Kristiansen (45) ha fått honnørrabatt på fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Ifølge politiet skal han ha brukt en falsk honnørlegitimasjon til å lure ansatte ved forskjellige flyplasser og reiseselskaper i Norge. Dette skal ha påført flyselskapet Braathens ASA et tap på kr. 55 075.

-  Politiet har ikke funnet den falske honnørlegitimasjonen, opplyste politiadvokat Per Martin Utkilen da straffesaken startet i Trondheim tingrett i går.

Omfattende tiltale

Han mener likevel å kunne bevise bedrageriet: Kristiansen ble pågrepet på

Oslo Lufthavn Gardermoen med en flystamme som viste at han hadde fått honnørrabatt, og flyselskapet har seinere funnet at han har fått slik rabatt i perioden mars 1999 til juli 2003. Et vitne hevder å ha sett tiltalte vise fram den falske honnørlegitimasjon, som seinere skal ha ligget inne i Braathens billettsystem. Trondheim kommune bevitner at Kristiansen aldri har fått utstedt slik legitimasjon.

-  Det er ikke sagt noe spesielt om hva slags honnørrabatt han har fått. Flyselskapet skiller ikke mellom trygdede og alderspensjonister, sier aktor Per M. Utkilen til Dagbladet.

Dette er bare en liten del av den omfattende straffesaken mot HA-sjefen. Tiltalen var i utgangspunktet på 29 punkter, men aktor frafalt tre av dem i sitt innledningsforedrag.

Tiltalen omfatter grovt heleri, trusler, tyveri og dokumentforfalskning. I tillegg kommer brudd på lover som gjelder narkotika, våpen, toll og betaling av skatt.

Kristiansen nektet straffskyld for det aller meste, men erkjente heleri, samt besittelse av narkotika og brudd på våpen- og likningsloven.

Svensk adresse

Hells Angels offentliggjør ikke navn på sine ledere, men Leif Ivar Kristiansen antas å være president i Norge.

Han var med på å etablere den første norske HA-klubben i Trondheim og har hatt sin base her, men i retten oppga han en gateadresse i Göteborg i Sverige som sin bostedsadresse.

På spørsmål om yrke, oppga HA-sjefen at han er selvstendig næringsdrivende innen tatovering og piercing.

Han anslo sin årlige inntekt til å være rundt 350 000 kroner

RETTSMARATON: Hells Angels-president Leiv Ivar Kristiansen står tiltalt for en lang rekke straffbare forhold i Trondheim tingrett.